20170430 comp senioren 2ediv 01 220pxHet mannenteam van Climax is bij de eerste competitiewedstrijd in de 2e divisie in Assen als vierde geƫindigd. De vrouwen werden in Assen tiende.

Het mannenteam reisde met enkele A en B junioren en herintreder Ferry van Dipten in de gelederen naar de atletiekbaan in Assen. Onder het geronk van het WK Superbike op het TT Circuit boekte Geoffrey van Dipten bij het hoogspringen met een hoogte van 1.90m de enige Edese (ex aequo) overwinning. Bij het polshoog werd hij keurig tweede.

Een tweede plaats was er ook voor broer Ferry op de 110mh. Een goed resultaat voor Climax, want favoriet Stefan Nieuwland moest tijdens de race met een liesblessure opgeven. Bij het kogelstoten werd hij vierde.

Jarno Beuving had de verbouwing van hun huis aardig in de benen zitten, maar finishte op de 200m eveneens op de vierde plaats met een keurige 22.97 sec. Op de Zweedse estafette eindigden hij samen met Brent van de Blaak (jun. A), Joram van de Bospoort (jun. B) en Lars Huibers (jun. A) in een tijd van 2.03.98 min. fraai als derde.

Met een totaal van 8234 punten werd het team uiteindelijk vierde met een geringe achterstand op nummer 3. In het landelijke klassement staan de Climax-mannen twaalfde.

Sterk optreden Christel Heuseveldt
Christel Heuseveldt startte op voor haar relatief korte sprintnummers. De juniore A weerde zich echter uitstekend en finishte op de 400m als tweede en op de 200m als derde. Juniore B Rozemarijn Snijders eindigde zowel op de 100m als op de 400m als vierde.

Het Zweedse estafetteteam met Olympisch atlete Kimberley Bos, Christel Heuseveldt, Rozemarijn Snijders en Cenna Wilschut finishte fraai als tweede. Met een tijd van 2.26.84 min. bleven ze slechts anderhalve seconde van de clubrecord verwijderd.