Op zondag 21 mei streden de Junioren B voor de landelijke competitie.  De meisjes junioren B wisten met winst van Rozemarijn Snijders op de 100 meter en 200 meter sprint op een 7e plaats te eindigen. De jongens junioren B, aangevuld met C junior Joram van de Bospoort, eindigden – na een diskwalificatie op de estafette - op een 12e plaats.

De meisjes junioren B kwamen met een team van zeven atleten aan de start. Rozemarijn Snijders wist zowel de 100 meter als de 200 meter sprint te winnen in een tijd van 12.91 respectievelijk 26.34 seconden. Op de 4 x 100 meter estafette liepen Rozemarijn, Noortje Vos, Jasmijn Timmer en Christel Heuseveldt een mooie derde tijd van 53,08 seconden. Bij elkaar hebben de meiden goed gepresteerd en zijn ze op een zevende plaats geëindigd in de poule. Op de landelijke ranglijst staan de meiden hiermee voorlopig op een 55e plaats.

De jongens junioren B kwamen met maar liefst 11 atleten aan de start. Geen van de atleten is het gelukt om in de top drie te eindigen op zijn onderdeel. De 4 x 100 meter estafette leverde helaas een diskwalificatie op. Desondanks wist Joram van de Bospoort, als Junior C, weer een mooie 1,75 meter hoog te springen waarmee hij op een vijfde plaats eindigde. Het team is op een 12e plaats in de poule geëindigd en staat landelijk voorlopig op een 60e plaats.

uitnodiging Internationale Ruhrgames

Na de mooie resultaten van Joram van de afgelopen wedstrijden, kwam het bericht bij Climax binnen dat hij is uitgenodigd om deel te nemen aan de Internationale Ruhrgames in Duitsland op 18 juni. We wensen hem veel succes!

De volledige resultaten van de wedstrijd van zondag 21 mei zijn terug te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/8259/
De posities van alle Climax teams in de landelijke competities zijn te vinden op: https://www.atletiek.nl/competitie/2017/vereniging/Climax.

Foto's