Het meisjes C juniorenteam van Climax probeerde op zaterdag 25 mei aansluiting te behouden met de landelijke top 12 om nog kans te maken op het bereiken van de competitiefinale. In de tweede CD-competitiewedstrijd in Wijchen zat het ze echter niet mee. Door valpartijen en blessures misten zij kostbare punten en zakken zij landelijk van de 17e naar de 22e plaats. Desalniettemin waren er geweldige individuele prestaties te noteren en bleken de meiden over enorme wilskracht te beschikken.


Het meisjes C juniorenteam sloot de eerste wedstrijd landelijk af op een 17e plaats met een overbrugbare afstand tot de top 12. Helaas ging het vandaag op het eerste onderdeel, de 4x80 meter estafette, al mis. Na 3 perfecte wissels sprintte Maureen van Veldhuisen met grote voorsprong naar de finish, waar zij vlak voor de finish plotseling struikelde en letterlijk over de kop vloog. Na deze harde klap wist zij nog knap overeind te krabbelen en de finish in een vierde tijd te passeren. De gehavende Maureen toonde zich vervolgens een doorzetter door bij het verspringen met een nieuw PR op de derde plaats te eindigen. Bij het hoogspringen werd ze vierde.
Dorine van Leeuwen won het discuswerpen en evenaarde haar clubrecord van 1.60 meter bij het hoogspringen (tweede plaats). Bij het verspringen eindigde zij als vijfde. Anouk van Starrenburg werd tweede bij het speerwerpen.
CĂ©line van Heerikhuize won met grote voorsprong de 800 meter in een mooie tijd van 2:17.99 minuten. Haar knieblessure begon daarna helaas op te spelen, waardoor zij niet meer voluit kon gaan op de 150 meter sprint. Op die afstand presteerde Evelyn Navarro overigens uitstekend met een snelle derde tijd.
Jisze Diemer liep een snelle tijd op de 80 meter horden en behaalde daar een derde plek. Bij de 800 meter liep zij goed mee voor in het veld, maar zakte in de laatste bocht plotseling door haar enkel en moest de strijd staken. Gelukkig kon derde loopster Anouk van Starrenburg nog punten binnenhalen voor het team.
Met een 22e plaats na twee wedstrijden lijkt de achterstand op de top 12 in de derde wedstrijd niet meer te overbruggen.

Overige Climax atleten
De andere teams van Climax waren niet op volle sterkte, waardoor zij op landelijk niveau niet mee kunnen komen. Maar de individuele prestaties waren ook hier erg goed.
C-junior Ian Pennock verbeterde zijn PR met maar liefst 10 centimeter: hij sprong 1.60 meter hoog en werd daarmee derde. Bij het speerwerpen en op de 100 meter horden werd hij vierde. Joseph Kuiper sprong 4.55 meter ver naar een vijfde plaats.

D-junior Niels van Rheenen won het hoogspringen met 1.50 meter en werd derde bij het verspringen. Ruben Schussler wierp de discus naar een tweede plaats en werd vijfde op de 80 meter sprint en bij de 1000 meter. Mark van Voorst werd vijfde bij het kogelstoten.

Bij de meisjes D junioren won Lisa Navarro de 60 meter sprint. Bovendien werd zij tweede bij zowel het speerwerpen als het kogelstoten. Eline Gerritsen pakte driemaal de derde plaats: bij het verspringen, hoogspringen en bij de 60 meter horden. Nienke de Jong wierp de speer naar de vijfde plaats.

De uitslagen staan hier.

20190525 Ian horde

20190525 150m sprint