Zaterdag 28 mei werd de tweede stedenwedstrijd van dit seizoen voor de CD junioren georganiseerd door AV'34 in Apeldoorn. Het was een grote wedstrijd met bijna 300 deelnemers waar alle Gelderse verenigingen aan deelnamen. Van Climax deden er 22 atleten mee met de meerkamp. Bij de meisjes junioren C2 wist Eline Gerritsen de winst te behalen. Sjoerd van Rheenen pakte de tweede plek bij de jongens junioren D2 en Hessel Peters de derde plaats bij de jongens junioren D1. Bij de individuele onderdelen pakte Larissa Middelhoven de winst bij het kogelstoten.

Bij de meisjes junioren C2 bleek Eline Gerritsen met afstand de sterkste te zijn. De meeste punten behaalde zij bij het hoogspringen door over 1,58 meter heen te komen. Daarnaast eindigde zij als tweede bij de 80 meter horden.

Bij de jongens junioren D1 werd Sjoerd van Rheenen tweede in de meerkamp. De meeste punten wist hij te behalen op de 1000 meter waar hij als vierde eindigde. De winst en de voorsprong op de meerkamp pakte Sjoerd op de 80 meter horden waar hij 0,87 seconden sneller was dan de nummer twee.

Bij de jongens junioren C1 pakte Hessel Peters knap de derde plaats op de meerkamp. Hessel eindigde op geen enkel onderdeel in de top drie, maar bewees een goede allrounder te zijn.

Individuele podiumplaatsen waren er verder voor Daniƫl Luchies (tweede) bij het verspringen en Larissa Middelhoven (eerste) bij het kogelstoten.

Foto's van de meisjes CD junioren staan hier.

De resultaten van de wedstrijd zijn terug te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37675/319/

20220528 Kogel Sophie A

20220528 1000m Hailey