evaEva Hovenkamp heeft op 15 april tijdens Pure Athletics Spring Invitational in Clermont (Florida/USA) haar persoonlijk en clubrecord op de 400 meter verbeterd. De Climax-atlete won de 400 meter in een tijd van 53.26 sec. Daarmee bleef Eva slechts 6/100 sec. verwijderd van het limiet voor het EK onder 23, dat in juli in Polen plaatstvindt.

Eva Hovenkamp verblijft momenteel voor 3,5 week in Florida voor een trainingsstage van de Nederlandse atletiekploeg. Er wordt niet alleen getraind, maar er ook aan wedstrijden deelgenomen, zoals aan de Pure Athletics Spring Invitational in Clermont.

Het komende seizoen zou Eva graag voor Nederland willen deelnemen aan de EK onder 23 in Polen. Deelname hangt echter af van het behalen van limieten. Op de 400m is de limiet 53.20 sec. Eva's PR op de 400 meter staat op 53.65 sec.

Helaas waren de weersomstandigheden niet optimaal in Clermont want er stond een harde wind. Desondanks won Eva de 400m in een nieuw persoonlijk record van 53.26 sec., waarmee ze net de limiet miste van 53.20 sec. Eva finishte vóór de Italiaanse Victoria Ohuruogu en teamgenote Marit Dopheide. Mixed feelings, maar een mooie tijd en een geweldige seizoensstart.

Twee uur later stond Eva aan de start van de 200m. De limiet voor het EK onder 23 is 23.65 sec. Eva snelde naar 23.43 sec, ruim onder de limiet dus, maar helaas met een ontoelaatbare rugwind en geen geldige limietprestatie.

Al met al een prima start van het buitenseizoen. De limietenjacht zal de komende weken in Nederland worden voortgezet.