In 2017 bestaat Topsport Gelderland 10 jaar en ter gelegenheid hiervan zal zij tien sporters op een extra nadrukkelijke wijze. Zij vormen samen het ‘Gelders Tiental’. 

gelders 10talDe namen van de tien sporters die in 2017 behoren tot het ‘Gelders Tiental’ zijn bekend. Het zijn dammer Jan Groenendijk, judoka Tessie Savelkouls, atletes Eva Hovenkamp en Jasmijn Lau, paralympisch alpine skiester Linda van Impelen, zwemmer Nyls Korstanje, bokser Enrico La Cruz, skeletonster Kimberley Bos, paralympisch dressuurruitster Estée Gerritsen en trampolinespringer Zilver Schmitz.

Zij ontvangen van Topsport Gelderland, dat dit jaar haar tienjarig jubileum viert, extra ondersteuning om hun carrière een impuls te geven.

Tegenprestatie met oog op de toekomst
Van de sporters die behoren tot het Gelders Tiental wordt verwacht dat zij op hun beurt ook een bijdrage leveren. Dat wil zeggen dat zij zich op nog nader te bepalen momenten inzetten om andere talentvolle sporters en kinderen te inspireren en waar nodig hulp te bieden. Per sporter wordt gekeken op welke manier dat exact vormgegeven kan worden. Te denken valt aan het geven van clinics, de aanwezigheid bij masterclasses en meer.