Climax-atlete Eva Hovenkamp is met het Nederlands estafetteam bij de WK estafette in het Poolse Chorz√≥w vierde geworden op de 4x400 meter. Zaterdag liepen de Nederlandse vrouwen in de serie nog de snelste tijd, maar konden die tijd in de finale niet evenaren.

wk estafette polen 4x400m eindstandIn de finale van de 4x400 meter was Nederland ook een van de favorieten, maar Eva Hovenkamp, Lisanne de Witte, Femke Bol en Lieke Klaver kwam niet verder dan de vierde plaats. In de serie liep dit viertal een tijd van 3.28.40 min. en in de finale 3.30.12 min.. Eva verving de in Nederland achtergebleven  geblesseerde Marit Dopheide als startloopster. Na de wissel van De Witte op Bol lag Nederland nog in de achterhoede, maar wereldtopper Bol bracht haar team terug in de race om de medailles. Klaver wist de voorsprong echter niet te behouden en zag Cuba, Polen en Groot-Brittanni√ę langszij komen.

De Nederlandse vrouwen grepen naast de gouden medaille op de 4x100 meter. Het kwartet Jamile Samuel, Dafne Schippers, Nadine Visser en Naomi Sedney eindigde uiteindelijk als derde. Het Nederlands team liep t/m de derde loopster ruim op kop, maar verspeelde de kansen op goud met een slechte wissel.

Het Nederlands mannenteam werd met een tijd van 3.03.46 min. wereldkampioen op de 4x400 meter.