Op zaterdag 10 februari vond in de prachtige bossen van Bennekom de Februariloop plaats. De organisatie was in handen van CBFB: Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen. Zij konden zich verheugen op een groot aantal deelnemers. Burgemeester René Verhulst - tevens Climax-lid - loste het startschot bij de jeugdlopen en nam vervolgens zelf deel aan de 5 km. De prijzen werden uitgereikt door de Edese Heidehoogheden. Tweemaal werd het podium volledig door Climax atleten bezet.

Maar liefst 150 kinderen streden om de winst bij de kidsrun over 950 meter. Het podium bij de meisjes toonde een 'clean sweep' voor Climax. Eline Gerritsen won voor Sofie Verhoeven en Nynke van der Veer. Giel van As was met een vierde plaats de snelste Climax atleet bij de jongens.

Ook bij de 2 km loop voor jeugd t/m 15 jaar was het meisjespodium compleet oranje gekleurd. Céline van Heerikhuize won overtuigend in een nieuw parcoursrecord, voor Evelyn Navarro en Iris Koevoets. Bij de jongens werd Ruben Schussler knap derde.

Arris van Deelen en Joost de Kleuver werden derde op resp de 5 km en 10 km. Bij de halve marathon bereikte geen enkele Climax atleet de top 10.

De uitslagen staan hier.

20180210 kidsrun

 

20180210 podium220180210 februariloop podium

20180210 Ruben