Op zaterdag 9 september organiseerde Climax de finale van de Athletics Champs stedenwedstrijden in Ede. De weersvooruitzichten leken eerst nog slecht, maar uiteindelijk viel de regen mee en werd er goed gepresteerd. Het Climax B/C/mini pupillen team ging er zelfs met de eerste prijs vandoor! Andere teams werden bij de A pupillen 3e,4e en 8e en bij de B/C/mini pupillen 7e. 

20170909 start 4min

In totaal hadden zich bijna 200 pupillen ingeschreven voor de wedstrijd, waaronder ruim 40 pupillen van Climax. De A pupillen waren verdeeld over drie teams. Het A 2e jaars team met Wim van As, Tim van Mechelen, Lucas Middelhoven, Niels van Rheenen, Ruben Schussler en Mark van Voorst wisten op het podium te komen door als derde te eindigen. Ruben haalde veel punten binnen met zijn 1575 meter die hij in de 6 minuten duurloop aflegde. Niels en Mark haalden veel punten binnen bij het verspringen door 3.60 meter resp 3.45 meter ver te springen. Lucas en Ruben wisten met vortexwerpen een mooie afstand van 28.50 meter te bereiken.

20170909 PupA2 3e

Het A 1e jaars team zat maar weinig punten achter het 2e jaars team en wist daarmee een mooie vierde plaats te bereiken. Een knappe prestatie van Eline Gerritsen, Lisa Navarro, Stijn van der Spoel, Reinier Dijksma, Giel van As, Marlinde Haagsma, Matthias Eysbroek, Tim Lamers en Daniel Luchies. Eline sprong het verst van alle pupillen naar 3.80 meter en rende maar liefst 1475 meter in 6 minuten. Lisa sprintte in 9.5 seconden op de 60 meter naar een tweede tijd van de dag. Stijn wist op zijn beurt de oefendiscus en de vortex ver te werpen.

20170909 pupA1

Maar ook het A 2e jaars team met Dim Bouter, Quinty Essers, Nienke de Jong, Benthe van Oort, Tim Roodbeen, Ruben Vonk en Arine Voskamp mocht er wezen en bereikte de achtste plaats.

20170909 pupA2

De B/C/mini pupillen teams hadden al eerder bij de stedenwedstrijden laten zien de sterktsten te zijn. Het team met Sebastiaan Haagsma (JPB), Damian Jonkers (JPmini), Lorena Jonkers (MPB), Silvijn Laarhoven (JPC), Larissa Middelhoven (MPC), Jenthe Prummel (MPB), Sjoerd van Rheenen (JPmini) en Tessa Visch (MPC) ging er met de grootste beker vandoor. Larissa Middelhoven verbeterde haar eigen Athletics Champs record naar 19.00 meter. Lorena Jonkers evenaarde het Athletics Champs record op hurkhoogspringen met een hoogte van 95 cm.

20170909 podium pupBC

Maar ook het tweede team bij de B/C/mini pupillen, die alleen maar bestond uit mini en C pupillen wist een hele mooie middenmoot klassering neer te zetten door op de zevende plaats te eindigen. Dit team bestond uit Sophie Ansink (MPmini), Finn Dekker (JPC), Celisa Feenstra (MPmini), Jarno Gerritsen (JPC), Suzanne Hasselaar (MPC), Sayari Kinuthia (MPmini) en Hailey Olthof (MPmini). Bijzonder aan dit team is dat hiervan drie kinderen voor het eerst meededen aan een wedstrijd. Extra knap dus! Jarno verbeterde opnieuw zijn Athletics Champs records door met hurkhoogspringen over 95 cm heen te springen en met de medicienbal naar 5.80 meter te stoten.

20170909 pupBC

Aan alle pupillen die aan twee stedenwedstrijden of meer hebben meegedaan en op alle negen Athletics Champs onderdelen een resultaat hebben neergezet zal binnenkort nog een prijs worden uitgedeeld. Iedereen verdient minimaal een deelnemers medaille en als je ook nog bepaalde limieten hebt gehaald, dan wacht er misschien wel een bronzen, zilveren of gouden medaille.

20170909 Marlinde discus

De volledige uitslag is na te lezen op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/11446/