Gele containerGebruikt frituurvet en bakolie krijgen na inzameling een tweede leven als biobrandstof. Het gebruik van biobrandstof is goed voor het milieu. Het enige dat je hoeft te doen is de gebruikte oliën en vetten apart inleveren voor recycling. En dat kan bij Climax!

Je herkent het inzamelpunt aan de gele container. Deze staat aan de linkerkant van het clubgebouw, naast het materiaalhok.

Inlevertijden:
- maandag van 18.00 – 20.30 uur
- dinsdag van 18.00 – 21.00 uur
- woensdag van 18.00 – 21.00 uur
- donderdag van 18.00 – 21.00 uur
- zaterdag van 9.00 - 11.30 uur.

 ROTIE zorgt ervoor dat jouw oude frituurvet volgens een duurzaam en milieuvriendelijk proces wordt opgehaald en gerecycled tot tweede generatie energie. Door natuurlijke grondstoffen te recyclen wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt. Het gebruik van groene energie biedt een unieke en effectieve oplossing voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Wat mag ik inleveren?
inzamelen frituurvet 2Gebruikt frituurvet inleveren is gemakkelijk. Het afgekoelde frituurvet kan terug gegoten worden in de originele verpakking of afsluitbare plastic fles. Het gebruikte frituurvet kan met verpakking en al ingeleverd worden bij één van de vele “VET GOED - wat je ermee doet” inzamelpunten in de buurt.

Tip: bij gebruik van vast frituurvet is het belangrijk om het te laten afkoelen alvorens dit in een verpakking wordt gegoten. Let bij het afgieten altijd goed op dat je jezelf niet verbrandt.

Wat hoort wel en niet thuis in de gele container?
Vloeibaar en vast frituurvet kunnen ingeleverd worden bij het “VET GOED – wat je ermee doet” inzamelpunt bij jou in de buurt. Maar ook olie en jus restjes uit de pan zijn geschikt om te recyclen en horen evenals frituurvet niet thuis in het riool.

procedure inleveren frituurvet