gateshead 2004 1200pxTussen 2004 en 2011 maakten ze furore, de mannenploeg van Climax. Het begon voor de mannen, toen nog junioren, allemaal in 2004 met deelname aan de European Champion Clubs Cup for Juniors, de Europa Cup voor Junioren A, in Gateshead (GB). En het eindigde ongeveer in 2011 bij het NK Teams, de competitiewedstrijd voor de beste 8 verenigingen in Nederland. In die periode wonnen ze als team promotiewedstrijden voor de 2e, 1e en eredivisie, titels bij het NK Estafette en titels bij het NSK en NSK Teams, maar ook individuele medailles bij het NK. Die prestaties bereikten ze niet alleen door hun individuele kwaliteiten, maar vooral door hun onderlinge band. Deze mannen waren al vanaf de pupillen of jonge junioren samen en vormden een hechte vriendenclub, die zelfs 10 jaar later nog contact met elkaar onderhoudt.

Afgelopen tijd waren er opvallende mutaties in het ledenbestand: oud-leden zoals Leon Versluijs, Paul Bolks en Erwin Meijer hadden zich bijvoorbeeld weer als lid van Climax aangemeld. De succesvolle groep van een decennium geleden werd steeds completer. En onlangs werden de geruchten bevestigd: de gouden generatie van Climax komt weer samen in actie. Ze willen volgend seizoen namens Climax gezamenlijk deelnemen aan de Master-competitie!

Leon Versluijs, nog steeds clubrecordhouder bij het speerwerpen en het kogelslingeren, is één van de initiatiefnemers: "Na een paar biertjes met kampioen 1e div 2010 1200pxde mannen leek het ons leuk om een reünie in gang te zetten. Het niveau is wellicht (een stuk) minder geworden, maar in een nieuwe leeftijdscategorie kunnen we ons misschien weer meten met de nationale top. Echter is de gezelligheid vooral het belangrijkste uiteraard, we zien elkaar niet meer heel vaak en dan zijn dit soort momenten weer extra leuk. Corona heeft roet in het eten gegooid voor dit jaar, maar volgend jaar zullen we zeer waarschijnlijk ons debuut als Master team maken. Momenteel lijkt ons team te gaan bestaan uit (in willekeurige volgorde): Chris en David (Hemstede), Rik (Hanswijk), Erwin (Meijer), Jarno (Beuving), Paul (Bolks), Remco (Schuijt), mijn broer Jurgen en ikzelf. Wellicht komen een jaar later de jonkies Davey (Beuving) en Matthias (Meijer) erbij."

Goede prestaties zijn altijd belangrijk voor de vereniging om nieuwe leden te werven. Maar uit dit mooie initiatief blijkt dat de gezelligheid bij Climax een belangrijke factor is geweest en misschien nog wel is. En ook dat is een stukje reclame voor onze vereniging.

Mannen succes en maak er volgend jaar wat moois van!