De twintigste editie van de Groot Ginkelse Loop kende prima loop omstandigheden. Ruim 550 deelnemers stonden zaterdag 16 juni aan de start bij de Groot Ginkelse Loop. Aanzienlijk meer dan bij de vorige editie. De organisatie was uiteraard zeer content met deze ontwikkeling, maar ook over de uitstekende prestaties van haar leden.

20180616 ClimaxGGL Ben v Oeveren 1e HM 72dpiDe langste afstand, de halve marathon (21.1km), werd een prooi voor Climax-atleet Ben van Oeveren. Vanaf de start liep hij meteen van zijn concurrenten weg en finishte uiteindelijk met bijna drie minuten voorsprong op Wilfred Bruil en Climax-teamgenoten Marijn Hulsegge en Harm Roseboom. Het familiefeestje was compleet toen ook Ben's partner Marieke van Hunen als derde bij de vrouwen eindigde. De winnaar vond het wel zwaar, maar heeft zeker genoten want de Groot Ginkelse Loop is nergens saai. "De omgeving is prachtig. En daarnaast heb je steeds te maken met klimmetjes en afdalingen.", aldus Ben in een interview voor de Ede Stad.

De overwinning bij de vrouwen ging naar Monique Fibbe van De Gemzen uit Heerde. Viviën Bouma van de Nijmeegse Studenten Atletiekvereniging 't Haasje werd tweede. Climax-atleten Marieke van Hunen en Francis Naron werden fraai derde en vierde. In de categorie Vrouwen 40+ won Jacqueline Kleingunnewiek van Nijmegen Atletiek. Bij de Mannen 40+ kwam Marco van Nek van Loopgroep PK na 1.21.25 uur als eerste over de streep. Hij werd ook tweede in het overall klassement. Laurens Beerepoot van Climax werd vierde.

Compleet oranje podium
Op de 10.5km werd het podium bezet door Vincent Hardeman uit Ede, Leendert Jan de Wilde uit Utrecht en Gerben van der Jagt uit Ede. Climax-atleet Maarten Weij won bij de Mannen 40+. Hij deelde het podium met clubgenoot Mart Meijboom (3e) en Gerrit Dijkslag van AVA'70. Bij de vrouwen was Daniëlle Haenen van Pallas'67 uit Wageningen het snelste. Sofie van der Plaat uit Utrecht werd tweede en de Bennekomse Maaike Gorissen werd derde.

20180616 ClimaxGGL huldiging 5km vZon deKleuver Breedveld 72dpiBij de Vrouwen 40+ was het podium compleet oranje gekleurd, want de eerste drie plaatsen waren voor Climax-atleten. Isabella van Schothorst zegevierde voor Adrie Polack en Petra van Dijk. Ook op de 5km voor Vrouwen 40+ stonden enkel Climax-atleten op het podium. Sylvia Hootsen kwam zo'n 10 seconden voor Nelly Beerepoot over de finish. Zij won de eindsprint van Yolanda van Baardwijk.

De zege bij de Vrouwen ging op de 5km naar Janneke Schultink uit Nijmegen. Aukje Steijvers uit Maasbree werd tweede en de Edese Jorieneke van Klaveren werd derde. Bij de Mannen won Climax-atleet Joost de Kleuver, voor ex-clubgenoot Ries van Zon en Marnix Breedveld van Pallas'67. Patrick Witte van CLimax werd keurig vijfde. Rik Wolswinkel van Altis won in de categorie Mannen 40+. Hij finishte slechts negen seconden achter Joost de Kleuver en werd daarmee tweede in het overall klassement.

Voor de complete uitslag zie uitslagen.nl

Klik hier voor de foto's van dit evenement.

Lees hier het interview van winnaar Ben van Oeveren met Ede Stad verslaggever Wim van Kessel.