Op zaterdag 21 mei hebben drie meiden de CD junioren van Climax vertegenwoordigd op de Open Gelders-Overijsselse Kampioenschappen bij AV Flevodelta in Dronten. Zij zorgden samen voor maar liefst 6 medailleplaatsen. Vooral D junior Larissa Middelhoven was zeer succesvol door goud te winnen op al haar drie werponderdelen en bovendien het clubrecord voor kogelstoten te verbeteren. C junior Eline Gerritsen won brons op zowel het verspringen als de 300 meter horden. C junior Lisa Navarro nam het brons mee naar Ede bij de 80 meter sprint.

Larissa had bij de competitie- en stedenwedstrijden al laten zien dat ze oppermachtig was op de werpnummers. Deze zaterdag was er wel iets meer tegenstand, maar desondanks liet ze de concurrentie ook hier soms zelfs ver achter zich. Bij het discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen ging het goud naar de Climax atlete. De aanval op alle clubrecords op de werponderdelen is ingezet; het kogelstoten is door haar nu verbeterd naar een sterke 11.85 meter.

Eline begon de dag met de series 80 meter horden. Ze eindigde als tweede in haar serie, maar kon als een van de tijdsnelsten door naar de finale. In de finale kwam ze niet verder dan de zevende plaats. Bij het verspringen was het eerst nog even zoeken naar de juiste vorm voor Eline, maar in de finale wist ze de laatste sprong boven de 5 meter te landen. Deze 5,08 meter was goed voor een mooie bronzen medaille. Hiermee zit Eline nog maar 9 centimeter onder het clubrecord van Eva Hovenkamp. De glimlach was aan de andere kant van de baan te zien. Met deze spirit ging Eline door naar haar laatste onderdeel, de 300 meter horden. Haar start was iets te langzaam, maar toen ze door anderen werd ingehaald zette Eline de strijd in en pakte ze brons met een minimale afstand tot het zilver.

Lisa was niet helemaal in vorm en had last van haar schouder. Toch wist zij nog wel de finale bij het speerwerpen te bereiken waar ze als zevende eindigde. De 600 meter moest ze vervolgens aan zich voorbij laten gaan, maar aan het eind van de dag was Lisa weer heel erg gemotiveerd voor de 80 meter sprint. Ze won haar serie overtuigend en ging strijdlustig door naar de finale. Dit werd vervolgens beloond met een mooie bronzen plak.

Er is een foto-album online geplaatst.

De uitslagen staan hier.

20220521 Larissa kogel

20220521 Eline 300mH

20220521 Lisa 80m OGOK