Ben van Oeveren won zaterdag de halve marathon bij 21e editie van de Groot Ginkelse Loop. Een hattrick voor de Climax-atleet, die ook in 2013 en 2018 de snelste was op deze afstand. Mireille Baart, ook veelvuldig winnares bij de Groot Ginkelse loop, won met een parcoursrecord van 39:35 min. de 10,5km bij de vrouwen.

20190615 BvOeveren winnaar halve marathon 220pxBen van Oeveren prolongeerde zijn titel op de halve marathon en voltooide daarmee een hattrick. De Edenaar finishte in een tijd van 1:16:32 uur en had na 21.1 km slechts 9 seconden voorsprong op Jorn Leistra van Ciko'66 uit Arnhem, die op de laatste kilometers nog aardig dichtbij kwam. Climax-atleet Anne Wiersma kwam als derde over de streep en won het klassement bij de Mannen 40+. Clubgenoot Laurens Beerepoot werd in deze categorie fraai derde. Anne-Marie van de Wiel van Nijmegen Atletiek kwam na 1:37:17 uur als eerste vrouw over de finish. Zij had 4 minuten voorsprong op Ine van der Fels-Klerx van Pallas'67 uit Wageningen. Haar clubgenote Amy Burdis finishte als derde en won daarmee de categorie voor vrouwen tot 40 jaar.

Parcoursrecord Mireille Baart op 10.5 km
Mireille Baart, veelvuldig winnares van de halve marathon bij de Groot Ginkelse Loop, won dit jaar de wedstrijd over 10.5 km. Zij finishte in een tijd van 39:35 min. Met deze snelle tijd verpulverde ze niet alleen het parcoursrecord van Sandra ter Horst uit 2004, maar finishte ze ook 9 seconden voor Vincent Hardeman uit Ede, die de wedstrijd bij de Mannen won. Hij Ellen Oosting uit Bennekom won de categorie Vrouwen 40+, voor Climax-atlete Melinde Hilberink. Bas van Beek uit Oene won de categorie Mannen 40+.

Zeven jaar na zijn zege op de 10.5 km won Albert Meijer uit Ede zaterdag de 5km wedstrijd. Hij finishte een minuut voor Matthijs van Goor uit Amersfoort. Patrick Witte van Climax werd tiende. Peter van de Pol uit Oosterbeek won de categorie 40+. Burgemeester van Ede en Climax-lid René Verhulst werd tiende in deze categorie. Manon Mensink van Ciko'66 uit Arnhem finishte met een tijd van 20:50 min. als eerste bij de Vrouwen. De Arnhemse, die in 2007 al een keer de 5km won, won de categorie Vrouwen 50+. Climax-atlete Nelly Beerepoot-Commandeur werd derde in deze categorie. Marlous van Duijn uit Apeldoorn won bij de Vrouwen. Climax-juniore Rozemarijn Snijders werd fraai tweede.

Race in race
De teamwedstrijd op de 5km werd gewonnen door Politie Team Ede 1. De agenten hadden na optelling van de tijden van de vier snelste lopers slechts 1 seconde voorsprong op Climax Mila Team 1. De Falcon Runners 1, met o.a. winnares Mireille Baart en Climax-bestuurslid Melvin Laport, won de race in race op de 10,5 km. Op de halve marathon won Climax Mila Team 5 bestaande uit winnaar Ben van Oeveren, Anne Wiersma (winnaar categorie 40+), Raymond van Diermen, Maarten Weij en Rick van Voorst.

Voor de complete uitslag zie http://www.grootginkelseloop.nl/uitslagen

Klik hier om te foto's te bekijken.