Geoffrey van Dipten 220pxHet 1e mannenteam van Climax eindigde bij de competitiestart van de 1e divisie in Hilversum op de negende plaats. Stefan Nieuwland zorgde op de 110 meter horden voor de enige Edese zege.

Met slechts 92 punten hadden de mannen een zeer matige competitiestart. Door de afwezigheid van enkele belangrijke steunpilaren (gestopt met wedstrijdatletiek, geblesseerd of op trainingskamp) lijkt voor het team, dat de voorgaande jaren nog om promotie naar de eredivisie streed, handhaving in de 1e divisie het voornaamste doel.

Na de afwezigheid van een jaar door een knieoperatie was Jarno Beuving wel weer beschikbaar. De voormalige topper bij het verspringen kon weliswaar niet op zijn favoriete onderdeel starten, maar liet op de 100 meter en op de voor een sprinter lange 400 meter zien dat beĆ«indiging van zijn sportcarriĆØre voorlopig nog niet aan de orde is.

Stefan Nieuwland liep een knappe race op de 110mh en bezorgde de Edese ploeg met een tijd van 14.41 sec. de enige overwinning. Geoffrey van Dipten, die vorige week nog een uitstekende meerkamp afwerkte, werd bij het hoogspringen met een hoogte van 1.95 meter vierde. Bij het hinkstapspringen werd hij met een afstand van 13.13 meter vijfde. Het estafetteteam, bestaande uit Rik Hanswijk, Geoffrey van Dipten, Maurits Brethouwer en Jarno Beuving werd eveneens vijfde. Erwin Meijer leverde een fraaie prestatie voor zowel op de 800 als 1500 meter als zesde te eindigen. Neo-senior Bart Hanswijk had de moeilijke taak om bij het kogelslingeren Leon Versluijs te vervangen, maar met een afstand van 32.07 meter en een zesde plaats was hij een waardige vervanger.