Climax-atleet Marijn Hulsegge heeft zaterdag bij de WILHELM makelaars Horaloop op de 10km de categorie Mannen t/m 35 jaar gewonnen. Ook bij de jeugd stond Climax op het hoogste tree van het podium. Lisa Navarro won bij de Meisjes 10 t/m 12 jaar en Amber Sterk bij de Meisjes 4 t/m 6 jaar. Ook bij de Racerunners was de overwinning, zowel bij de mannen als de vrouwen, voor een Climax-atleet. Marcella Herzog uit Veenendaal verbeterde op de 5km het parcoursrecord bij de Vrouwen.

Bijna 900 deelnemers hadden zich voor de 52e editie van de Horaloop inschreven en door het zonnige weer en het prachtige landschap was het wederom meer een kwestie van genieten dan van afzien! Ondanks het feit dat het bladerdek de grond hier en daar een beetje glibberig maakte, werd er dit jaar uitstekend gepresteerd.

Peter Schoch uit Wageningen kwam op de 10km na 34:06 min. als eerste over de finish. De atleet van het Green Trust Team won daarmee de wedstrijd bij de Mannen 35+. Marijn Hulsegge won de 10km de categorie Mannen t/m 35 jaar. De Climax-atleet had een kleine halve minuut voorsprong op Mischa Stolker uit Utrecht. Vincent Hardeman uit Ede werd derde. Samantha de Bruin uit Veenendaal won bij de Vrouwen. Climax-atlete Cynthia Koning werd fraai tweede. Bij de Vrouwen 35+ stonden zelfs twee Climax-atletes op het podium: Janneke de Jonge werd tweede en Mariette Assink derde. De dames moesten de overwinning laten aan Moniek Verbeek van Pallas'67 uit Wageningen.

Ben van Oeveren tweede op de 10EM
Edenaar Wilbert van Vliet troefde op de langste afstand, de 10 Engelse mijlen, plaatsgenoot Ben van Oeveren af. De Climax-atleet liep met een tijd van 56:08 min. bijna een halve minuut sneller dan vorig jaar bij zijn zege, maar kwam toch een klein minuutje tekort voor de overwinning. Rienk Davelaar uit Voorthuizen werd derde. Bij de Mannen 35+ won Amanuel Mekonen uit Arnhem. Climax-atleet Anne Wiersma werd met 58:33 min. keurig tweede, voor Maarten van Ommen van Phoenix Utrecht. Esther Meijer uit Veenendaal werd met een tijd van 1:10:51 uur eerste bij de Vrouwen. Desiree Bolderman werd op ruime afstand tweede. Het podium werd gecompleteerd door Climax-atlete Iris Koopmans. Bij de Vrouwen 35+ viel haar clubgenote Lisette van den Hurk net buiten de prijzen. Zij finishte 27 sec. na Charlotte Keetels en moest genoegen nemen met de vierde plaats. Winnares Amy Burdis finishte in 1:15:54 uur, de tweede tijd van de dag, en Heleen Ligtelijn werd derde.

Drie podiumplaatsen voor Climax op de 5km
Marcella Herzog uit Veenendaal verbeterde op de 5km het parcoursrecord bij de Vrouwen. Met een tijd van 17:38 min. was zij 35 sec. sneller dan het oude record uit 2015. Celine van Heerikhuize werd fraai tweede. De bijna 15-jarige juniore van Climax finishte ruim 3 minuten na de snelle Veenendaalse, maar liet het overige deelnemersveld ruim achter zich. Gwenda Vasse uit Groningen werd met een tijd van 23:06 min. derde. Lianne Ariesen, eveneens uit Veenendaal, werd eerste bij de Vrouwen 35+, gevolgd door plaatsgenote Wendy Leenders en Janine Brussee uit Velp Gld.

De snelste tijd bij de Mannen werd door Edenaar Albert Meijer gelopen. Hij kwam na 16:27 min. over de finish en werd eerste bij de Mannen 35+. Floris van Drunen van 't Haasje uit Nijmegen won met 17:27 sec. bij de Mannen tot 35 jaar. Het duel om de tweede plaats werd uitgevochten door Climax-atleten Arris van Deelen en Joost de Kleuver. Arris werd uiteindelijk op slechts 10 seconden van de winnaar tweede. Marco Davelaar en Gerden van der Jagt werden tweede en derde bij de Mannen 35+

Lisa Navarro en Amber sterk winnen bij de jeugdlopen
20191130 horaloop meisjes 10 tm 12 jr 220pxBij de Meisjes 10 t/m 12 jaar was de overwinning voor Climax-atlete Lisa Navarro (rechts). Naast haar op het podium stond clubgenote Lorena Jonkers, die de derde tijd noteerde. Rebekka Kool uit Rhenen werd tweede. Ook bij de oudste jongens werd twee Climax-atleten gehuldigd. Daniël Luchies klopte op de finish net Tom de Vogel. Zij werden in 5:26 resp. 5:27 min. tweede en derde. De zege ging naar Detmar Immerzeel van Pallas'67. De strijd der seksen was onbeslist: zowel Lisa als Detmar finishte in een tijd van 5:22 min.! Bij de 7 t/m 9 jarigen was Iskander van Gelder Climax-atleten Jesse Leentvaar en Hidde Brandsma te snel af. Chris de Vogel van Climax kwam slechts 1 seconde na Hidde als vierde over de streep. Bij de meisjes won Eline Struijvé uit Doorwerth, voor Famke Wiersma van Sparta en Sophie Ansink van Climax.

20191130 horaloop meisjes 4 tm 6 jr 350pxBij de eerste start van de dag, de jeugdloop voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, viel door een storing de tijdregistratie uit. Hierdoor kon de uitslag alleen aan de hand van de volgorde van aankomst opgemaakt worden. Bij de jongens (links) was de eerste plaats voor Bomba. Lucas Laport en Jesper Franken werden tweede en derde. Climax-atlete Amber Sterk was de 'sterkste' bij de meisjes. Clubgenote Maud Leentvaar werd tweede en Manuela Groot-Alvarez derde.

Racerunners
De Racerunners legden een parcours van 1200 meter af. Zowel bij de mannen als de vrouwen ging de overwinning naar een Climax-atleet. Naomi van Wijk was de snelste van allemaal en won bij de Vrouwen. Lonneke van den Berg van Triathlon werd tweede en Wilma Lieftink van Climax werd derde. Climax-atleet Marten Kauffman mocht bij de Mannen op de hoogste trede van het podium staan. Hij won voor Yeabsira van de Pol uit Scherpenzeel en Thomas Hendriksen van Climax.

Race in een Race.
De teamwedstrijd over 5km werd gewonnen door Climax Mila Team 1, bestaande uit Arris van Deelen, Joost de Kleuver, Tjeerd Oosterbroek, Peter van der Steen en Nelly Beerepoot-Commandeur. Op de 10km won het Utrechtse team DEO VALENTE met Mischa Stolker, Jeroen van der Horst, Frank Heukels en Anne Leskens. Zij hadden samen na 10km slechts 39 seconden voorsprong op Climax Mila Team 3 met Marijn Hulsegge, Melvin Laport , Lennert de Heer en Cynthia Koning. Op de 10 Engelse mijlen was de overwinning voor team KOPLOPERS & MILA met Ben van Oeveren, Anne Wiersma, Maarten Weij, Maarten Griffioen, Henk Warris en Iris Koopmans.

Voor alle uitslagen zie https://www.horaloop.nl/uitslagen of https://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2019113018404
Voor foto's zie https://www.flickr.com/photos/climax-atletiek/albums

Foto's kun je mailen naar