20171125 horaloop 06 10EMClimax kan tevreden terugkijken op de 50e Horaloop. Met 1.019 inschrijvingen en zestien podiumplaatsen voor Climax-atleten was deze jubileum editie een groot succes voor de Edese atletiekvereniging. Hidde Brandsma, Nynke van der Veer, Celine van Heerikhuize, David Hemstede, Marit van Arendonk en Ben van Oeveren bezorgden Climax overwinningen. Joke Kardol uit Oosterbeek was vrijdag de 1000e inschrijver van deze 50e editie van de Horaloop.

Ben van Oeveren wint de 10 Engelse mijl (EM)
De langste afstand, de 10 EM, werd door Climax-atleet Ben van Oeveren gewonnen. De wedstrijd was lange tijd een gevecht tussen drie atleten, namelijk Ben van Oeveren, Wilfred Bruil van VAV Veenendaal en Sten Oostland van Athlos uit Harderwijk. Ben wist uiteindelijk afstand van zijn concurrenten te nemen en finishte in 58.13 min. met 11 seconden voorsprong op Wilfred, die het klassement voor Mannen 35+ won. Sten werd tweede bij de Mannen, voor Danny Schoch van Pallas’67 uit Wageningen. Anne Wiersma van Climax werd tweede bij de Mannen 35+ en Remco Hoetmer van GAC Hilversum werd derde.

Bij de Vrouwen was Charlotte Montauban van Triathlon uit Amersfoort met 1.08.37 uur het snelste. Zij werd eerste bij de Vrouwen 35+. Linda Klein uit Wageningen won bij de Vrouwen, voor Climax-atlete Francis Naron en Judith Mulder van Hellas Utrecht. Bij de vrouwen 35+ werd Ine van de Fels-Klerx tweede en Lisette van den Hurk van Climax derde.

David Hemstede op herhaling
Climax-atleet David Hemstede won, evenals vorig jaar de 10km bij de Mannen 35+. In tegenstelling tot vorig jaar was hij met 33.06 min. ook de snelste overall. Erwan Piriou van Tartletos uit Wageningen en Edgar Griffioen uit Amsterdam completeerden het podium. Bij de Mannen ging de zege naar Thijs Schrama uit Wageningen, die exact een minuut na David Hemstede finishte. Vincent Böhm van VAV werd tweede en Ronald Nooteboom uit Apeldoorn derde. Marit van Arendonk van Climax won de 10km bij de Vrouwen, voor Ilse Marije Sikkema van VAV en Suzet Zijlstra uit Wageningen. Bij de Vrouwen 35+ kwam Sandra de Jonge van Ciko’66 uit Arnhem als eerste over de streep, gevolgd door Sieneke Ribberink van Hellas Utrecht en Marieke van den Brink uit Barneveld. Climax-atlete Isabella van Schothorst werd keurig vijfde.

20171125 horaloop 08 5kmClose-finish op de 5km
De wedstrijd over 5km werd bij de Mannen op de finish beslist. Evert Dirksen van VAV won na 17.35 min. de eindsprint van Joost de Kleuver van Climax (17.37 min.) en oud-Climax-lid Ries van Zon (17.39 min.). Zij werden op korte afstand gevold door Climax-atleten Steven Wagter en Arris van Deelen. Patrick Jansen uit Wageningen won bij de Mannen 35+, voor Richard Usher uit Arnhem en Edwin Versteeg uit Voorthuizen.

Bij de Vrouwen was Manon Mensink van Ciko’66 eerste. Zij won bij de Vrouwen 35+. Lotte van Dinther van Cifla uit Nijmegen werd eerste bij de Vrouwen. Celine van Heerikhuize had na de gewonnen Jeugdloop over 1400 meter kennelijk nog energie genoeg om ook de 5km te lopen. De Climax-atlete werd fraai tweede. Een uitstekende prestatie van deze twaalf-jarige atlete. Clubgenote Cynthia Koning werd derde. Bij de Vrouwen 35+ werd Toni van Dinter uit Tiel tweede en Emma Bijnen uit Oosterbeek, die in het verleden al enkele keren bij de Horaloop op het podium stond, werd derde.

Compleet Climax-podium bij Jeugdloop voor meisjes van 10 t/m 12 jaar
20171125 horaloop 02 start jeugd tm 6 jaarDe jeugdlopen waren onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën: de categorie t/m 6 jaar, van 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Bij de jongste deelnemers werd de wedstrijd over 780m bij de jongens gewonnen door Hidde Brandsma van Climax. Milo Valk uit Nieuwegein en Teun Geitenbeek uit Beuningen completeerden het podium. De overwinning bij de meisjes was voor Thirza Gerritsen uit Ede. Zij bleef Felien Alofs uit Arnhem en Eljada van Dijk uit Ede voor. Climax-atlete Signe Dekker werd keurig vierde.

Bij de jongens en meisjes van 7 t/m 9 jaar won Detmar Immerzeel bij de jongens, die vorig jaar nog als derde finishte. Siem Alofs uit Arnhem werd tweede en Edwin Vermeulen van Climax werd derde. Edwin bleef op de finish zijn clubgenootjes Berndt Smit en Finn Dekker, alsmede Tom de Vogel uit Ede net voor. Deze vier jongens finishten met een verschil van maximaal 3 seconden. Bij de meisjes won Nynke van der Veer van Climax. Jaïra Gooijer van PEC 1910 uit Zwolle werd tweede en Climax-pupil Lorena Jonkers pakte de derde plaats.

20171125 horaloop 01 prijsuitreiking door burgm RVerhulstMaxwell Bayer van Zuidwal (Huizen) won evenals vorig jaar bij de jongens van 10 t/m 12 jaar. Hij verbeterde met een tijd van 4.54 min. tevens het parcoursrecord. Sven Wildeboer van VAV Veenendaal eindigde voor Ruben Schussler van Climax, die vorig jaar ook derde werd. Zijn clubgenoot Ian Pennock kwam net twee seconden na Ruben over de streep en werd keurig vierde. Bij de meisjes was het podium compleet oranje gekleurd. De overwinning, eveneens in een nieuw parcoursrecord van 4.55 min., was voor Celine van Heerikhuize. Jisze Diemer werd tweede en Evelyn Navarro maakte het Climax-podium compleet.

Burgemeester René Verhulst, zelf deelnemer aan de 5km, reikte de bekers aan de winnaars van de jeugdlopen uit.

20171125 horaloop 03 winnaars 5km race in raceUitslag Race in een Race
De onderlinge competitie tussen Climax-teams werd op de 5km gewonnen door team Mila 2, bestaande uit Joost de Kleuver, Arris van Deelen, Patrick Witte, Marijn Pleijsant en Cynthia Koning (foto links, Patrick Witte ontbreekt op foto).
Op de 10km waren Berts Toppers 1, bestaande uit Remco Mur, Bartel Korevaar, Wiljo Florijn, Arthur Jansen en Isabella van Schothorst, het snelst. Bij de 10EM ging de zege naar team Lamkampers 1, bestaande uit Laurens Beerepoot, Johan Derriks, Francis Naron, Jos van der Stege en Huig Bouter.

Alle uitslagen staan op www.horaloop.nl/uitslagen.

Klik hier voor een overzicht van de foto’s van de jeugdlopen.

Klik hier voor de foto's van de overige afstanden.