horaloop2016 10EM AlbertMeijerClimax-atleet Albert Meijer (foto links) won zaterdag de 10km bij de Horaloop in een nieuw parcoursrecord van 31.41 min. Clubgenoot David Hemstede finishte als tweede in 32.42 min. en won het klassement bij de mannen 35+. Marianne van Deelen en Ries van Zon van Climax wonnen de 5km. En bij de jeugdlopen wonnen Climax-meiden alle afstanden; Sophie Ansink bij de meisjes t/m 6 jaar, Lisa Navarro bij de meisjes 7 t/m 9 jaar en Celine van Heerikhuize bij de meisjes 10 t/m 12 jaar.

Dat de omstandigheden goed waren, bewees Albert Meijer op wedstrijd over 10km. De Climax-atleet verkeert in uitstekende vorm en finishte in een tijd van 31.41 minuten. Een verbetering van het parcoursrecord met 41 seconden! Clubgenoot David Hemstede kwam een minuut later als tweede over de streep en won de categorie Mannen 35+. Bernard van Harn van VAV Veenendaal werd tweede bij de Mannen en Marijn Hulsegge van Climax completeerde het podium. Gaby van Calil van Ciko ’66 uit Arnhem werd tweede bij de Mannen 35+ en Jarno Boomgaars van U-Track Utrecht werd derde. Bij de Vrouwen finishte Simche Heringa van U-Track als eerste op de 10km in een tijd van 40 minuten rond, gevolgd door Isabella Oosting van Climax en Moniek Verbeek van Pallas ’67 uit Wageningen. Alle drie uit de categorie Vrouwen 35+. Michelle van Hooft uit Ede won bij de Vrouwen tot 35 jaar. zij finishte na 45.47 minuten. Marlous Bouwmeester-Mol uit Bennekom werd tweede en Maryse Trapman van De Liemers uit Zevenaar derde.

Ook op de 5km winst voor Climax-atleten

horaloop2016 huldiging5km 300pxOok op de 5km zegevierden Climax-atleten. Marianne van Deelen (foto rechts) was met een tijd van 20.20 min. de snelste bij de Vrouwen en Ries van Zon won in 17.53 min. bij de Mannen. Oud-Climax lid Sita Miedema werd tweede bij de Vrouwen. Iris Koevoets, de 13-jarige C-juniore van Climax, werd op het tweede deel van het parcours door haar trainer Jarno Beuving voorbij de nummers vijf en vier, naar een derde plaats gehaasd. Een uitstekende prestatie van deze jonge atlete. Ingrid Kleiberg uit Bennekom won bij de Vrouwen 35+. Gea Lagerweij van VAV werd tweede en Andrea van der Meer uit Ughelen werd derde.

Ries van Zon maakte het succes van Climax op de 5km compleet. De Bennekommer finishte als eerste in een tijd van 17.53 min. Ronald Nooteboom (18.18 min.) uit Apeldoorn bleef op de streep net een groepje van drie Climax-junioren voor en werd tweede. A-junior Joost de Kleuver werd derde (18.21 min.). Zijn leeftijdsgenoot Marijn Pleijsant verloor de eindsprint van Joost en werd ook heel keurig vierde (18.23 min.) en B-junior Arris van Deelen werd vijfde (18.33 min.). Deze vijf atleten hadden een ruime voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Daniël van Schaik uit Bennekom werd met 19.36 min. eerste bij de Mannen 35+. Theo Bult uit Wageningen werd tweede en Peter Bieshaar uit Scherpenzeel versloeg Climax-atleet Mart Meijboom in de strijd om de derde plaats.

10 Engelse mijlen weer voor Erik Dekker

horaloop2016 start10EM 220pxErik Dekker voegde weer een overwinning aan zijn lijstje toe. De winnaar van o.a. de 10km in 2013 en de 10EM in 2014 won ook dit jaar weer overtuigend. De atleet van VAV uit Veenendaal finishte in 55.38 min. met ruime voorsprong op de overige deelnemers. Peter van Zon uit Bennekom kwam na bijna 3 minuten als tweede over de finish en Raymond van Benthum uit Cuijk werd derde. Ook Wilfred Bruil van Loopgroep PK evenaarde zijn prestatie uit 2015 en werd eerste bij de Mannen 35+. Luuc Elzinga van Hellas werd tweede en Ewout Middelburg van Athlos uit Harderwijk werd derde.
Bij de Vrouwen ging de eerste plaats naar Linde Essenburg (1.08.10 uur) uit Ede, voor Talitha Wolsing-Boorsma van VAV en Janine de Zeeuw uit Ede. Maureen Houtman van De Gemzen werd in 1.09.24 uur tweede overall en eerste bij de Vrouwen 35+. Charlotte Montauban van Triathlon werd op een minuutje tweede en Erna van Es-Keen werd derde. Melinde Hilberink van Climax werd vijfde.

Jeugdlopen

horaloop2016 pupillenBij de jeugdlopen werd gestreden in drie verschillende leeftijdscategorieën, met een afstand variërend van 780 tot 1400 meter. In de groep meisjes t/m 6 jaar won Sophie Ansink van Climax voor Thirza Gerritsen en Annika Neelen uit Ede. Bij de jongens won Jefta Borsje uit Ede voor Mees van Caulil uit Arnhem en Rens Arends uit Veenendaal. Thijs Vogel van Climax werd vijfde. En zijn naamgenoot Thijs van der Jagt, de jongste deelnemer van slechts 2 jaar oud, werd door het publiek met minstens zoveel enthousiasme onthaald als de winnaar. Hij had er wel ruim twee keer zoveel tijd voor nodig, maar: jong geleerd ……... !

Saro Doctor van Pallas ‘67 won met ruime voorsprong bij de jongens van 7 tot 9 jaar voor Bram Verhoeven uit Bennekom. B-pupil Detmar Immerzeel van Pallas ’67 liep bijzonder sterk naar een derde plaats. Daarna volgde een groepje van zes Climax-atleten, waarvan Jesse van der Jagt de snelste was. Bij de meisjes pakten Lisa Navarro en Eline Gerritsen van Climax de eerste en tweede plaats, voor Rebekka Kool van Arena uit Rhenen. Saro en Lisa bleven beiden niet ver verwijderd van het parcoursrecord.

horaloop2016 huldiging10tm12jr 220pxOok bij de leeftijdscategorie van 10 tot 12 jaar werd het parcoursrecord net niet verbroken. Maxwell Bayer uit Huizen was veruit de oudste van het veld en won de 1400 meter voor Melle de Graaf uit Heelsum. Climax-pupil Ruben Schussler wist als één van de jongste deelnemers heel knap de derde plaats te bezetten. Net als vorig jaar won looptalent Céline van Heerikhuize (foto links) bij de meisjes. Zij bracht het totaal aan Climax overwinningen bij de jeugd op drie. Meike Leenders van VAV, die het parcoursrecord bij de meisjes van 7 tot 9 jaar nog steeds in haar bezit heeft, kwam met zeven seconden achterstand over de finish. Josefine Ulfman van Pallas ’67 maakte het podium compleet.

Op naar de 50e editie

Het weer was fantastisch, de sfeer was fantastisch, het parcours was fantastisch en de prestaties waren fantastisch: de 49e editie van de Horaloop was een groot succes. Alhoewel de organisatie graag meer deelnemers had willen verwelkomen. Een record aantal deelnemers moet dan maar bij de 50e editie in 2017 aan de start staan! Noteer de datum alvast in je agenda: zaterdag van 25 november 2017.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/climax-atletiek/

Uitslagen: Klik hier voor de uitslagen.