Wist jij dat er bij Climax Atletiek een Sportief Wandelgroep is? Nu wel!

Onze eerste wandeling is al weer bijna een jaar geleden, we vieren dit jaar onze eerste verjaardag!

Bij de vereniging zijn we geen geheel onbekende, je bent ons misschien wel eens (Maurice en Melanie) tegengekomen als één van de vaste assistent-trainers van de loopgroep De MéRonners. Helaas door blessures genoodzaakt afscheid moeten nemen van onze actieve trainersrol en Climax. We hebben even moeten zoeken wat onze grote liefde voor het hardlopen zou kunnen vervangen. Zo zijn we gaan steppen (kickbiken), een intensieve sport (berg op) met veel overeenkomsten met de hardloopsport.  Daarnaast zijn we gaan wandelen. Stilzitten past gewoon niet bij ons. Echter we miste het voor de groep staan, mensen begeleiden en te motiveren. We miste het om bij Climax te horen.

Het bestuur was al een tijd op zoek naar enthousiaste begeleiders om een wandelgroep op te starten. Een wandelgroep zou een mooie aanvulling zijn binnen de vereniging. Ten eerste kun je dan inwoners (55+) van Ede en omgeving aanspreken die niet meer in staat zijn om intensieve sporten uit te voeren, maar wél willen blijven bewegen. Ook jongere deelnemers voelen zich bij ons thuis. Daarnaast biedt onze Sportief Wandelgroep ook de ruimte om geblesseerde hardlopers en mensen met Covid te laten herstellen.

Toen we onverwacht weer eens bij Climax waren, kriebelde het weer om aansluiting te krijgen bij en met Climax, sprongen ze daar handig op in. Wat zouden jullie ervan vinden om het gemis bij Climax van een Sportief Wandelgroep weer invulling te gaan geven? Ofwel, willen jullie een Sportief Wandelgroep opzetten? Uiteraard hebben we daar eerst eens goed over nagedacht. Het is anderzijds ook weer een verantwoordelijkheid om 2-wekelijks voor de groep te staan. We doen het goed of we doen het niet. Onze passie om mensen te activeren verantwoord te blijven bewegen binnen de persoonlijke mogelijkheden, heeft gewonnen!

Publiciteit opgezocht, zelfs radio Gelderland heeft ons zendtijd aangeboden en zo zijn we 20 oktober 2021 begonnen. We zijn met 4 sportievelingen gestart. De daarop volgende weken kwamen er veel sportief wandelaars bij, zo namen een aantal wandelaars een buurvrouw, zus, moeder of zwager mee. Daarnaast deed de mond-op-mond reclame ook haar werk. Gedurende het afgelopen jaar hebben we veel sportief wandelaars mogen verwelkomen en zijn ze er nog allemaal vanaf het eerste uur bij.

De groep die we begeleiding geven telt bijna 30 sportief wandelaars, deze lopen verdeeld op de woensdagmiddag of zaterdagochtend. Ook zijn er bij die allebei de dagen wandelen. Omdat het kan!

Op die twee dagen starten we meestal vanaf Hoekelum, dan lopen we tussen de 7-9 kilometer en na ca. anderhalf uur weer terug. Ons wandelgebied is in de Edese en Bennekomse bossen, we bezoeken ook andere mooie en inspirerende routes in onze directe omgeving. Geen route is gelijk. We hebben een korte warming up and cooling down en soms tussentijds wat extra oefeningen, tempo wisselingen en ook het Nordic Walking zal af en toe onderdeel zijn van de Sportieve Wandeling. Het heeft misschien een suf imago, maar geloof ons, we zullen jullie het tegendeel laten zien.

Dat sportief wandelen goed voor je is bewijzen de wandelaars zelf, ze komen trouw en hierdoor is het looptempo er ook op vooruit gegaan. We wandelen lekker door, maar staan soms ook even stil bij iets moois en/of unieks of voor de vaste waterbreak.

Naast de sportieve inspanning is er ook ruimte voor ontspanning. Er heerst een ontspannen sfeer binnen de groep waar alle ruimte is voor een lach en luisterend oor. Na afloop is er vaak gelegenheid voor een kopje koffie met wat lekkers.

Nieuwsgierig geworden?

Loop gerust eens vrijblijvend met ons mee, want niemand is een binnenmens.

Kijk op de website (www.climax-atletiek.nl/training/wandelen)  of mail ons voor meer informatie en/of aanmelding .

Tot woensdag of zaterdag!

Enthousiaste groet,

Maurice & Melanie