Rozemarijn Snijders Climax 220pxZes van de beste Climax-atleten bij de junioren hadden zich geplaatst voor het NK junioren AB, dat afgelopen weekend in Vught werd gehouden. Meer deelnemers dan in de afgelopen jaren. Onze atleten wonnen helaas geen medailles, maar wel waren er meerdere halve finale plaatsen voor onze topper bij de oudste jeugd.

Kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen is voor de meeste atleten het hoogst haalbare binnen de atletiek voor hun categorie. Zes van onze AB-junioren werden door de Atletiekunie toegelaten bij de Nederlandse kampioenschappen. Een prima aantal voor het kleine aantal wedstrijdgerichte atleten dat Climax heeft.

Door onze atleten werd prima gepresteerd. Brent van de Blaak en Christel Heuseveldt, beide na een periode met blessures, liepen op respectievelijk de 100m en 200m een fractie boven hun PR. Brent plaatste zich met een tijd van 11.59 sec. voor de halve finale. Rozemarijn Snijders (op archieffoto) kwalificeerde zich met een tijd van 1.00.08 min. ruim voor de halve finale op de 400m, maar moest helaas geblesseerd afhaken. Christel liep met 1.02.87 min. op de 400m verreweg haar snelste tijd van het seizoen en net boven haar PR. Lars Huibers scoorde op de 400m met 55.92 sec. een PR. Joost de Kleuver kwam in de altijd lastige 1500m series, waar altijd op plaats wordt gelopen en nooit een hele snelle race is, net te kort aan het eind voor een finaleplek.