De meiden junioren U18 en U20 hebben zondag 11 juni in Helmond op sublieme wijze de landelijke competitiefinale behaald. In de landelijke ranglijst scharen zij zich met een elfde plek over drie wedstrijden tussen de vereiste top 12. Dat feit lijkt wellicht in eerste instantie niet zo heel bijzonder, maar een blik op de historische resultaten van de club, leert dat Climax in de afgelopen 10 jaar in geen enkele categorie de landelijke competitiefinale wist te bereiken. In een ver verleden heeft de mannenploeg 1 jaar in de top 12 van de eredivisie mee mogen draaien. En in 2012 wisten de meisjes junioren B zelfs derde van Nederland te worden.

De poulewedstrijd in Helmond werd gewonnen met ruim puntenvoorsprong. Op drie onderdelen wonnen Climax atleten. Jisze Diemer bewijst dat zij in topvorm is; zij won de 400 meter. Josefine Ulfman won de 1500 meter en Dorine van Leeuwen was erg blij dat ze met 1.60 meter weer in de buurt van haar topprestaties kwam. Dorine werd ook derde bij het verspringen.
Larissa Middelhoven werd als C-junior tweede bij het kogelslingeren met een nieuw clubrecord van 26.70 meter. Larissa werd ook derde bij het discuswerpen. Het estafetteteam met daarin Celine van Heerikhuize, Lisa Navarro, Lorena Jonkers en Jisze Diemer liep met minstens twee perfecte wissels een snelle tijd en werd tweede in dit veld. 
Celine van Heerikhuize had gisteren bij de Gouden Spike een hele snelle tijd op de 800 meter neergezet. Vandaag lukte het niet om in de buurt te komen van de tijden die we van haar gewend zijn. Haar zusje Noa van Heerikhuize haalde ruim 5 seconden van haar PR af op de 400 meter. 

Alle uitslagen staan hier.
De landelijke einduitslag van de drie competitiewedstrijden staat hier. Opvallend is dat Climax grote verenigingen zoals Groningen Atletiek, Ciko en Prins Hendrik achter zich laat.
Het NK Teams (de landelijke finale) vindt plaats op zondag 3 september.