De tweede competitiewedstrijd voor de junioren U18/U20 op zondag 28 mei werd een grandioos groot succes voor Climax. In Helmond wonnen zij deze poule, met bijna op alle onderdelen optimale prestaties. Nog belangrijker: waar de meiden in de eerste wedstrijd vorige maand nog op een 15e plaats bleven steken, scoren zij in de tweede wedstrijd landelijk de zevende positie. Het totaal over twee wedstrijden is veelbelovend: met een negende plaats liggen alle kansen open om zich te kwalificeren voor de finale op 3 september, waar de top 12 aan deel mag nemen.

Er zijn maar liefst zes clubrecords te melden, waarvan vier door jonge talenten bij onze C-junioren. Larissa Middelhoven stootte de kogel naar 11.62 meter. Als eerstejaars C junior verbreekt ze daarmee het 35-jaar oud clubrecord van Marivonne de Groot. Noa van Heerikhuize liep haar eerste steeplechase en verpulverde meteen het oude clubrecord door bijna een minuut sneller te lopen. Lorena Jonkers vestigde een nieuw clubrecord op de 100 meter horden. Liv Pennock verbeterde haar eigen clubrecord op de 100 meter sprint.
Het clubrecord op de Zweedse Estafette maakte indruk. Celine van Heerikhuize liep na 400 meter letterlijk 60 meter voor op haar concurrenten en gaf het stokje door aan Jisze Diemer die die voorsprong kon vasthouden op de 300 meter. Josefine Ulfman liep een uitstekende 200 meter en Lorena kon dankzij een snelle finish op de 100 meter een fractie van het clubrecord afhalen.
Josefine Ulfman liep bijna de gehele 1500 meter aan kop, op de voet gevolgd door concurrente Bridget Koningsvan Ciko'66. Toen Bridget op het laatste rechte stuk de sprint inzette, wist Josefine dit knap te pareren en toch weer voorop te komen. Haar winst leverde ook een clubrecord op van 4:43.00 minuut. 

Naast deze clubrecords waren er individueel nog meer aansprekende prestaties. Jisze liep een bijzonder sterke 400 meter en dook met haar derde plaats onder de 59 seconden. Celine zat daar in een spannende race net voor op een tweede plaats. Lisa Navarro wierp de speer ruim over de 30 meter en werd daarme als U18 atlete vijfde in dat veld. Dorine van Leeuwen werd derde bij het hordelopen en ze sprong in haar laatste poging bij het verspringen over de 5 meter. Larissa werd derde bij het discuswerpen. 

Het team bedankt Olga Hessels die zich als jurylid inzette namens Climax.

Ploegleider Dorine kon zeer tevreden terugkijken en kan zich voorbereiden op de optimale bezetting voor een maximaal puntenaantal in de 3e competitiewedstrijd over twee weken op dezelfde locatie.

De uitslagen staan hier.
Er is een uitgebreid foto-album geplaatst. Heb je nog geen toegang tot onze Flickr site? Kijk dan hier.

20230528 Lorena 100mH

20230528 Noa Steeple

20230528 Dorine 100mH

20230528 Josefine 1500m

20230528 Zweedse Estafette