Deventer Keuzemeerkamp 2018 Pupillen en Junioren

Op zaterdag 1 september 2018 namen diverse Climax pupillen en junioren deel aan de Keuzemeerkamp in Deventer. Op deze zonnige wedstrijddag mochten vier atleten van Climax zich melden op het podium voor een medaille. Met één keer brons, twee keer zilver en één keer goud was het een succesvolle dag.


Meisjes Pupillen
In de eerste wedstrijd na de zomervakantie werd Elynn Olthof bij de Meisjes Mini Pupillen derde in het eindklassement. Met op ieder onderdeel een 2e positie is dit erg knap gedaan. Persoonlijke records waren er bij de 600m, het balwerpen en het verspringen.

Bij de Meisjes C Pupillen behaalde Hailey Olthof een mooie tweede plaats bij het verspringen met een persoonlijk record. Ook bij het balwerpen verbeterde Hailey haar persoonlijke record.

Lisa Navarro, Marlinde Haagsma en Sofie Verhoeven waren bij de Meisjes Pupillen A2 goed bezig. Lisa werd op het onderdeel 60m sprint knap tweede en verbeterde haar persoonlijke record bij het hoogspringen en kogelstoten. Marlinde was bij de onderdelen balwerpen en verspringen het beste van alle Meisjes Pupillen A2 en verbeterde haar persoonlijke records op de onderdelen 1000 meter, balwerpen en verspringen. Sofie verbeterde heel goed haar persoonlijke record bij het kogelstoten.

In de categorie Meisjes Pupillen A1 was het zilver in het eindklassement voor Liv Pennock. Met op ieder onderdeel een 2e plaats was dit een succesvolle wedstrijd. Op de 60m sprint en bij het kogelstoten verbeterde Liv haar persoonlijke record.

Jongens Pupillen
Bij de Jongens Pupillen A2 was de tweede plaats in het eindklassement voor Bram Verhoeven. Op de 1000m was hij zelfs het snelst en ook Bram verbeterde enkele persoonlijke records: bij de 1000m en het hoogspringen.

Sebastiaan Haagsma was bij de Jongens Pupillen A1 goed bezig met twee persoonlijke records. Op de 1000m en bij het balwerpen verbeterde Sebastiaan zijn PR.

Meisjes Junioren
Bij de Meisjes Junioren D was de meerkamp een prooi voor Evelyn Navarro. Met een eerste positie op ieder onderdeel was het geen verrassing meer dat de gouden medaille voor Evelyn was. Op twee onderdelen verbeterde Evelyn haar PR: Discuswerpen en kogelstoten.

Jongens Junioren
In de categorie Jongens Junioren D waren Ian Pennock en Quirijn Jager aanwezig namens Climax. Quirijn verbeterde zijn persoonlijke record op de 80m sprint. Ian eindigde bij de 80 meter horden als derde en verbeterde ook direct zijn PR evenals bij het verspringen.

Lucas van Bochoven eindigde als vierde bij de Jongens Junioren B in het eindklassement van de meerkamp. Een tweede positie bij de 110 meter horden en een persoonlijk record bij het verspringen maakte dit een succesvolle meerkamp.

Deze zonnige dag met veel persoonlijke successen, één keer brons, twee keer zilver en één keer goud in het eindklassement was zeer geslaagd. De uitslagen van de wedstrijden staan hier: 

Pupillen
Junioren Jongens
Junioren Meisjes

Deventer Keuzemeerkamp 2018

Deventer Keuzemeerkamp 2018

Deventer Keuzemeerkamp 2018 - Podium MPC

Deventer Keuzemeerkamp 2018 - Podium MPA1

Deventer Keuzemeerkamp - Podium MJD