20170611 MargreetTakken 1e NKMasters speerwerpenV35 72dpiMargreet Takken heeft zondag 11 juni in Gouda bij het NK Masters de gouden medaille gewonnen bij het speerwerpen voor Vrouwen 35+. De Climax-atlete nam in haar vierde poging met een afstand van 36.40 meter de leiding over. De concurrentie had hierop geen antwoord meer, zodat Margreet haar titel prolongeerde.

Het behalen van de titel leek vooraf misschien vanzelfsprekend, maar dat is het uiteraard niet. De eerste poging wierp Margreet ongeldig, omdat de speer werd gevangen door de wind en buiten de sector terecht kwam. Jammer, want het was een prima worp. Daarna volgden twee matige worpen.

In verband met de finale werd de groep vervolgens opnieuw heringedeeld. Margreet stond bij aanvang van de finale nog op de tweede plaats. Bij de vierde poging wierp ze 36.40 meter. Dat was ook de winnende afstand en hiermee werd ook het medaillelimiet behaald, zodat de Climax-atlete officieel Nederlands Kampioen werd. De andere twee podiumkandidaten zijn weliswaar tweede en derde geworden, maar ontvingen vanwege geen medaille.