Op zaterdag 22 juni hebben de zes meiden van de junioren C een geweldige prestatie neergezet bij de derde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen in Nijmegen. Met overmacht wonnen ze de wedstrijd in poule 65 en landelijk was alleen het team van PAC Rotterdam beter. Winst was er op de onderdelen 4x80 meter estafette, 300 meter horden, 800 meter en kogelstoten. Na drie competitiewedstrijden eindigen de meiden op de 16e plaats, waardoor ze de landelijke finale net mislopen.

Céline van Heerikhuize, Jisze Diemer, Dorine van Leeuwen, Evelyn Navarro, Anouk van Starrenburg en Maureen van Veldhuisen vormen met z’n zessen een hecht team. Het team is net te klein om tegenslagen zoals blessures en valpartijen op te vangen. Bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Oss werden de meiden landelijk knap 17e ondanks ziekte van twee teamleden. Bij de tweede competitiewedstrijd in Wijchen werden zij geplaagd door wel drie blessures en eindigden ze op een 26e plaats. Hiermee was een plek bij de eerste twaalf voor de landelijke finale al afgeschreven, maar uiteindelijk bleven zij als 16e slechts 231 punten verwijderd van de twaalfde plaats. Afgelopen zaterdag waren er geen zieken en blessures en zetten de meiden fantastische resultaten neer.

De dag begon met de estafettes. De wissels kunnen nog beter, maar de winst op de 4x80 meter was overduidelijk in een snelle tijd van 41,19 seconden. Op de technische onderdelen zette Dorine van Leeuwen 1,55 meter neer bij het hoogspringen, goed voor een tweede plaats. Bij het kogelstoten stootte zij de kogel naar een eerste plaats met 10,75 meter. Bij het verspringen zetten Dorine een nieuw PR neer door 4,91 meter ver te springen, waarmee zij als derde eindigde, voor Maureen die met 4,51 meter ook een mooie afstand wist neer te zetten. Anouk van Starrenburg presteerde erg goed door haar speer naar een derde afstand te werpen van 27,58 meter. Bij de loopnummers liep Céline van Heerikhuize indrukwekkend naar een eerste plaats bij de 800 meter in 2.16 minuten, waarmee ze weer bijna op haar niveau zit van vorig jaar (voor haar blessure). Jisze Diemer liep naar een vierde plaats bij de 800 meter en wist nog geen uur later indrukwekkend de 300 meter horden te winnen in 48,58 seconden. Evelyn Navarro zette achter Jisze een vierde tijd neer in 50,74 seconden. Céline verbeterde haar persoonlijk record op de 80 meter sprint naar 10,75 seconden (2e tijd), vlak voor Evelyn op de derde plaats in een tijd van 10,85 seconden.

De andere CD teams van Climax dingen landelijk niet mee om de topklasseringen, maar lieten individueel mooie prestaties zien. Bij de meisjes junioren D zette Lisa Navarro een snelle 60 meter sprint neer. Zij liep de snelste tijd van de wedstrijd met 8,81 sec. Lisa stootte de kogel bovendien naar een derde plaats met 9,00 meter. Arine Voskamp wierp de discus naar een vierde plaats met een afstand van 17.56 meter. Daarnaast liepen Marlinde Haagsma, Lisa Navarro, Nienke de Jong en Arine Voskamp een derde tijd op de 4x60 meter estafette. Het meisjes junioren D team, waar ook Sofie Verhoeven deel van uitmaakte, eindigde in deze wedstrijd als zevende. Zij sluiten het seizoen landelijk af als 135e.

Bij de jongens junioren D wist Niels van Rheenen het hoogspringen te winnen in 1,50 meter. Mark van Voorst stootte de kogel naar een derde plaats met 7,06 meter. Ruben Schussler werd vierde op de 1000 meter in een snelle tijd van 3:20 minuten. De jongens junioren D eindigden op een vijfde plaats en staan landelijk op de 114e plek. De jongens junioren C waren slechts met drie atleten vertegenwoordigd, waardoor er niet meer in zat dan een negende plaats. De beste klassering kwam van Luc de Gaag met een vierde plek bij het verspringen (4,79 meter). Landelijk eindigden zij na drie competitiewedstrijden op de 112e plaats.

Dit was alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Alle resultaten zijn te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25564/319/
De stand van de landelijke competities is te vinden op: https://www.atletiek.nl/competitie

20190622 4x80 estafette

20190622 Celine 800m

20190622 300mH Jis Ev