Op de tweede dag van de Nationale Estafette Kampioenschappen in Amstelveen wonnen de meisjes C junioren brons op de Zweedse Estafette. Daarmee brachten zij het totaal aan medailles op dit NK op drie. Céline van Heerikhuize, Jisze Diemer, Evelyn Navarro en Dorine van Leeuwen waren met hun tijd van 2:25.15 minuten vier seconden sneller dan het clubrecord uit 2011. Ook de jongens B en vrouwen verbraken de clubrecords op de Zweedse Estafette.

Het jonge team van eerstejaars C junioren (Céline en Dorine) aangevuld met twee D junioren (Jisze en Evelyn) slaagde erin om toch een plekje op het podium te bemachtigen. Een filmpje van hun race en medailleuitreiking staat hier. Hun nieuwe clubrecordtijd bleek zelfs sneller dan het oude clubrecord bij de senioren (een team uit 2014 met o.a. Olympiërs Eva Hovenkamp en Kimberley Bos), maar daar staken de Climax vrouwen even later een (estafette) stokje voor. Zij waren 0.2 seconden sneller. Het nieuwe clubrecord bij de vrouwen komt met een tijd van 2:24.95 minuten op naam van Christel Heuseveldt, Rozemarijn Snijders, Jasmijn Timmer en Iris Timmer. De Climax vrouwen werden vijfde op dit onderdeel. Video.

Op diezelfde Zweedse Estafette werden de jongens B zevende. Joram van de Bospoort, Arris van Deelen, Max Botschuijver en Damian de Loo liepen een tijd van 2:07.66 minuten, vijf seconden sneller dan het oude clubrecord. Video.

De meisjes C-junioren liepen in dezelfde samenstelling de 4x80 meter. Zij konden hun eigen beste jaarprestatie niet evenaren. Met 42.14 seconden werden zij tiende, bijna twee seconden achter het podium. Video. Volgend jaar kan dit jonge team misschien wel hoge ogen gaan gooien in dezelfde leeftijdsklasse. 

Iris Koevoets, Dorine van Leeuwen, Jisze Diemer en Céline van Heerikhuize grepen daarna op de 4 x 800 meter net naast het podium. Video. Iris startte met een prima doorkomst na 800 meter, maar de vermoeidheid sloeg toe bij de andere drie loopsters na hun eerdere estafettes. Op basis van hun individuele PR's zat winst er zeker in, maar vandaag bleek een vierde plek het hoogst haalbare. De tijd van 10:41.28 minuten gaat wel de boeken is als nieuw clubrecord.

De dag werd afgesloten met een gezellige 10 x 100 meter estafette. Maar liefst twee Climax teams werden ingeschreven. Het was de meisjes C gelukt om een volledig team van 10 atletes aan de start te krijgen. Zij hadden een bijzonder gezellige middag achter de rug en finishten - mede doordat het stokje onfortuinlijk viel - niet in de top van het klassement. Uiteindelijk werden zij zelfs gediskwalificeerd. Het tweede Climax team, een bijeenraapsel van mannen en vrouwen in leeftijd variërend van A pupil tot Master en alles daartussen, liep wel redelijk mee met de allersnelsten. Zij werden met kleine achterstand zesde in een snelle tijd onder de 2 minuten: 1:58.53 minuut. Een opmerkelijke prestatie gezien dit bonte gezelschap!

De uitslagen staan hier

De foto's staan inmiddels in ons fotoalbum. Instructie om toegang te krijgen staat hier.

De filmpjes staan op het Climax YouTube kanaal.

20180930 Zweeds MJC

20180930 podium MJC

20180930 MJC

20180930 10x100m teams