20170716 stefan nieuwland nk 2017 110mh 220pxStefan Nieuwland is op het NK Atletiek in Utrecht op de 110 meter horden weer als vierde geĆ«indigd. Hij kwam 0.08 sec. tekort voor een podiumplaats. Desondanks een uitstekende prestatie van de Climax-atleet, die vanwege zijn baan de trainingsarbeid van zes keer trainen per week naar vier keer trainen moest terugbrengen. Stefan was voor het NK lang geblesseerd, maar werd in de serie keurig tweede met een tijd van 14.42 sec. In de finale verbeterde hij zich to een tijd van 14.38 sec. 

Geoffrey van Dipten werd vandaag op de meerkamp negende, nadat hij de afsluitende 1500 meter i.v.m. een liesblessure liet lopen. Voor het afsluitende nummer stand hij nog keurig zesde. Rik Hanswijk werd vrijdagavond in de series van de 400 meter horden uitgeschakeld. De omstandigheden waren vrijdag lastig, veel wind die alle kanten op waaide en buien. Tijdens zijn race was het gelukkig droog, maar er stond veel wind, waardoor Rik sneller dan gedacht van 15-pas naar 16-pas moest switchen. Bij de laatste horde kwam hij door een windvlaag niet goed meer uit en moest in plaats van 16 18 passen maken en finishte daardoor in 58.76 sec..

Mathias Meijer liep vrijdagavond zijn eerste NK senioren op de baan en ook zijn eerste 10.000m op de baan. Hij finishte keurig als veertiende in een tijd van 33.28.08 min. Hij had gehoopt op een tijd in de 32 minuten, maar zat daar een half minuutje boven. Mathias liep de eerste 5km liep goed op schema voor de 32-er, maar zakte daarna wat terug. Een zeer verdienstelijk debuut.

Op de laatste dag van het NK waren er enkele opvallende prestaties. Lisanne Schol van Lycurgus wierp de speer naar een afstand van 58.72 meter en bleef daarmee slechts een halve meter van het Nederlands records verwijderd. Junior Sven van Merode van Spado verraste alle senioren en werd tot ieders verbazing Nederlands kampioen hoogspringen met een hoogte van 2.16 meter.