Eva Hovenkamp en Stefan Nieuwland bereikten dit weekend tijdens het NK Indoor voor senioren beiden de finale. Eva eindigde op de 400m als zesde en Stefan finishte op de 60mh als vijfde.

Er was opvallend veel publiek in het Omnisport in Apeldoorn. De tribunes zaten vol en de sfeer was uitstekend.

20180218 Stefan Nieuwland NK indoor 60mh 220pxZaterdag finishte Eva Hovenkamp als tweede in haar serie. Alleen de winnaressen waren rechtstreeks geplaatst voor de finale op zondag, maar de Climax-atlete plaatste zich met een tijd van 54.29 sec. alsnog als een van de twee tijdsnelste "verliezers" voor de finale. In de finale kon Eva zich helaas niet verbeteren en kwam als zesde over de streep.

Ook clubgenoot Stefan Nieuwland bereikte de finale. Op de 60 meter horden werd hij zondag met 8.41 sec. tweede in de serie en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de halve finale. In de eerste halve finale eindigde Stefan met 8.30 sec. als derde en plaatste zich voor de finale, die aan het eind van de middag gepland stond. Ook in de finale wist hij zijn tijd weer te verbeteren. Met een tijd van 8.21 sec. werd de Climax-atleet keurig vijfde.

KidsSprint en KidsRun
20180218 kidsrun 600m voorprogramma nk indoorOp beide dagen stond er ook een wedstrijd voor de jeugd op het programma. Zaterdag een sprint over 60 meter, waaraan voor Climax-atleten Liv Pennock en Jelle van Peursum deelnamen. Met een tijd van 9.58 sec. klokte Liv tweede tijd bij de meisjes pupillen A. Klik hier voor alle uitslagen van de KidsSprint.

In het voorprogramma van zondag organiseerde atletiekunie een KidsRun over 600 meter voor pupillen AB en junioren D. Dennis Licht verzorgde een bijzonder leuke gezamenlijke warming up voor de ruim 150 kinderen. Acht Climax atleten namen deel aan de 600 meter. Bij de meisjes pupillen A liepen Eline Gerritsen en Lisa Navarro de vierde en zesde tijd. En Jisze Diemer liep de vijfde tijd bij de junioren D. Ruben Schussler werd 8e bij de jongens junioren D. Klik hier voor de uitslagen van de Kidsrun.

Peter Navarro heeft op zondag enkele foto's genomen.
Klik hier voor de fotos.