Climax atleten Geoffrey van Dipten en Stefan Nieuwland kunnen tevreden terugkijken op het Asics NK voor senioren in Utrecht. Geoffrey werd vijfde na een prachtige tienkamp met vele PR's op de onderdelen. Zijn totaal van 6807 punten betekent een nieuw clubrecord. Stefan behaalde zijn doelstelling door in zijn laatste NK een finaleplaats op de 110 meter horden te bereiken en daar zelfs als vijfde de finishen.

Geoffrey van Dipten (26) verbeterde maar liefst vier persoonlijk records en behaalde in totaal 6807 punten op de tienkamp: een nieuw clubrecord! Zijn nieuwe PR's behaalde hij op de 100m (11.13 seconden), 400m (49.90 seconden), 110m horden (15.26 seconden) en polsstokhoog (4.25 meter). "De eerste dag voelde niet zo goed omdat ik op ver en kogel wat minder gepresteerd had dan de vorige meerkamp. Ook hoogspringen was mager met 1.90 meter, waar ik een paar weken eerder tijdens de competitie nog 2.02 meter sprong! Toch heb ik met de 100 meter en de 400 meter veel goed gemaakt en de eerste dag de schade beperkt weten te houden. De tweede dag heb ik ten opzichte van mijn vorige meerkamp veel goed gemaakt op horden, polsstok en 1500 meter." Tijdens de meerkamp had Geoffrey wel veel last van zijn liesblessure die de tweede dag na de horden kwam opzetten en gedurende de dag alleen maar erger werd. Bij het speerwerpen werd het nog even spannend of hij het allemaal heel kon houden. "Ik besloot na de eerste geldige poging om niet meer te werpen. Ik wilde geen risico lopen dat ik de meerkamp niet meer kon uitlopen, wat me vorig jaar was overkomen."

Stefan Nieuwland (29) toonde zich ook tevreden met zijn resultaten op de 110 meter horden. "Het was mijn laatste NK, dus ik wilde de finale halen en dat is gelukt. Een vijfde plek is prima, want ik heb me dit jaar onvoldoende kunnen voorbereiden om echt hard te lopen. Maar zelfs met een optimale voorbereiding was het podium bereiken heel moeilijk geweest."

Rik Hanswijk (34) had een minder positief gevoel over dit NK. Hij ging wel van start op de 400 meter horden, maar moest de race al na enkele meters staken. "Drie weken geleden kreeg ik last van mijn achillespees bij een 400m wedstrijd in Nijmegen. Vervolgens schoot het vorige week in mijn bovenbeen van hetzelfde linkerbeen. Ik heb nog wel met fysiobezoeken en intapen geprobeerd startklaar te zijn, maar bij de warming-up voelde ik met name mijn achillespees nog, waardoor ik uiteindelijk geen risico wilde nemen en niet over de eerste horde ben gegaan." Aanstaande zondag staat er weer een competitiewedstrijd voor de boeg. Rik hoopt dan weer helemaal fit te zijn.

Bij de vrouwen ontbrak Eva Hovenkamp dit weekend op het NK. Zij kampt nog met een blessure. 

De foto's van Lucas van Bochoven staan hier.

Alle uitslagen staan hier.

20180623 Geoffrey polshoog NK

20180623 Stefan 110mH NK