In zomerse omstandigheden vond op zaterdag 9 juni in Ede het Open Gelders Overijssels Kampioenschap plaats voor CD junioren. Bijna 200 jeugdtalenten van 35 verenigingen uit beide provincies streden om de winst op individuele onderdelen en de estafette. Climax vaardigde 15 atleten af en behaalde maar liefst tien podiumplaatsen. Céline van Heerikhuize won als jongste deelnemer met overmacht de 800 meter in een nieuw clubrecord. Het Meisjes C team won in een snelle tijd de 4x80 meter estafette. Het Jongens D estafetteteam werd derde. Verder vielen Dorine van Leeuwen, Jisze Diemer, Evelyn Navarro en Niels van Rheenen in de prijzen.

De wedstrijd begon traditiegetrouw met de estafettes. Bij de meisjes C junioren sprintte het eerste Climax team van Dorine van Leeuwen, Evelyn Navarro, Jisze Diemer en Céline van Heerikhuize naar de winst. Hun tijd van 41.72 seconden op de 4x80 meter komt in de buurt van het clubrecord uit 1988. In dezelfde serie werd het tweede Climax team met Else Janssen, Isa Wijdenes, Iris Koevoets en Teddie Nieuwenburg derde. Zie hier  de video van de estafette met beide Climax teams.
Het Climax team van jongens D junioren streed ook op de 4x80 meter estafette. Niels van Rheenen, Jesse Haak, Ruben Schussler en Ian Pennock werden derde in 45.41 seconden achter de teams uit Enschede en Apeldoorn. Zie hier  een video van hun race.

Céline van Heerikhuize is de allerjongste C-junior van het veld, maar wist met grote overmacht de 800 meter te winnen. Haar tijd van 2.21.23 minuten betekent bovendien een verbetering van haar eigen clubrecord. Dorine van Leeuwen pakte brons bij het hoogspringen (in een nieuw PR van 1.54 meter) en bij het kogelstoten. Bij de 80 meter sprint finale (video) eindigden de drie Climax meisjes in de achterhoede.
Bijzonder spannend was de finale van de 60 meter sprint bij de meisjes D junioren. Jisze Diemer verraste door brons te pakken in 8.67 seconden, slechts 0.02 seconden voor Evelyn Navarro op de vierde plek. Zie hier  de video van die finale. Jisze werd derde bij het hoogspringen en werd ondanks een flinke verbetering van haar PR vijfde op de 1000 meter. Evelyn pakte het brons bij het speerwerpen, maar viel bij discuswerpen net naast het podium.

Bij de jongens D junioren was Niels van Rheenen de enige medaillewinnaar op een individueel onderdeel. Hij sprong over 1.48 meter bij het hoogspringen en pakte daarmee een mooie bronzen plak.
Martijn de Jong was de enige deelnemer voor Climax bij de jongens C junioren. Bij het discuswerpen eindigde hij niet onverdienstelijk op een zesde plaats met een afstand van 26.90 meter.

Na afloop reikte voorzitter Evert Schipper de prijzen uit. Gezamenlijk behaalden de 15 Climax atleten ruim 20 finaleplaatsen en maar liefst 10 podiumplaatsen. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue. Veel dank aan alle vrijwilligers en juryleden van Climax!

De uitslagen staan hier.
De foto’s staan hier.

20180609 OGOK podium 4x80m

20180609 OGOK podium 800m Celine

20180609 60m finale MJD