Zaterdag 12 en zondag 13 mei namen vier Climax D junioren deel aan de meerkamp op de Gelders Overijsselse Kampioenschappen. En met succes! Alle atleten wisten knap bij de eerste acht te eindigen. Eerstejaars D junioren Niels van Rheenen en Ruben Schussler werden achtereenvolgens zevende en achtste. Tweedejaars D junioren Jisze Diemer en Evelyn Navarro vielen net buiten het podium met een vierde en vijfde plaats. Daarnaast bleek het erg gezellig om met z’n allen op de camping te verblijven.

20180512 JJD1 start 80m

Niels van Rheenen verbeterde bij hoogspringen zijn persoonlijk record naar een mooie 1.45 meter en werd daarmee op dat onderdeel derde. Daarnaast wist hij met een sprong van 4.00 meter vierde bij het verspringen te worden. Ruben Schussler verbrak dit weekend bijna al zijn persoonlijke records en was dus goed in vorm. Ruben werd zowel bij het speerwerpen (20.59 meter) als bij de 1000 meter (3.29 minuut) vierde. Helaas kreeg hij bij de 1000 meter - buiten het zicht van de jury - een gemene elleboogstoot van een concurrent.

Jisze Diemer en Evelyn Navarro zijn aan elkaar gewaagd en samen hebben ze hard gestreden om een podiumplaats, wat helaas net niet lukte. Op de tussenstanden tijdens deze meerkamp wisselden ze elkaar steeds af op de vierde en vijfde plaats. Jisze wist het hoogspringen op zaterdag te winnen met 1.45 meter en ze sloot de meerkamp heel sterk af door ook de 600 meter in 1.44 minuten te winnen: net boven het clubrecord. Evelyn was vooral met speerwerpen erg goed, door met een afstand van 26.07 meter als tweede te eindigen. De mogelijkheid op een podiumplaats hebben de meiden laten liggen op het onderdeel hordenlopen. Op de 60 meter horden werden de meiden met een fotofinish achtste in 13.04 sec. Al met al was het wel goed voor een hele mooie vierde plaats voor Jisze en vijfde plaats voor Evelyn.

Aangezien de GOK meerkamp in Hengelo werd georganiseerd, hadden de gezinnen van de Climax atleten besloten om het weekend te verblijven op de camping naast het Fanny Blankers Koen stadion. Ook dit was een groot succes; afkoelen in het zwembad na de wedstrijddag en daarna gezellig samen bij de BBQ was een zeer gezellige aanvulling. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

20180513 MJD2 start 600m

 

20180513 OGOK atleten

 

20180512 CampingLife

20180513 Fanny BK stadion
De uitslagen staan hier.