Op zaterdag 13 april werd de eerste Stedenwedstrijd georganiseerd bij AV’34 in Apeldoorn. Bijna 30 Climax CD junioren en VB atleten deden mee. De weersomstandigheden waren koud en winderig, met af en toe een sneeuwbui. Toch behaalde Climax mooie resultaten. Evelyn en Lisa Navarro wonnen allebei de meerkamp bij respectievelijk de meisjes junioren C1 en D1. Luciano Burgemeester en Eliza Martens gingen er bij de VB atleten met de winst vandoor. Daarnaast waren er tweede plaatsen voor Eline Gerritsen (MD1), Dorine van Leeuwen (MJC2), Niels van Rheenen (JD2) en Ian Pennock (JC1).

De dag in Apeldoorn begon met een frisse temperatuur in een lekker zonnetje. Al gauw trok er af en toe een sneeuwbui over en was er een flinke koude wind. Dit maakte het extra moeilijk om PR’s te verbeteren. Gelukkig weerhield dit onze atleten, juryleden en ouders er niet van om goede klasseringen neer te zetten, met hier en daar toch ook nog een PR.


Bij de meisjes D1 ging Lisa Navarro er met de winst vandoor, voor Eline Gerritsen die tweede werd. Lisa scoorde vooral veel punten door de speer naar een afstand van 24,27 meter te werpen. Zij won ook de 60 meter sprint, in een voor haar mindere tijd van 9,40 seconden. Eline won het verspringen met 4,09 meter. Vera van de Weerd en Marlinde Haagsma werden 17e en 22e bij de meisjes D1. Arine Voskamp en Nienke de Jong zetten bij de meisjes junioren D2 een 11e respectievelijk 13e klassering neer.
Bij de Jongens D2 pakte Niels van Rheenen de tweede plaats op de meerkamp door zijn winst bij het hoogspringen met 1,45 meter en zijn tweede plaats bij het kogelstoten. Ruben Schussler eindigde op een mooie 4e plaats. Stijn van der Spoel zette de beste klassering voor Climax neer bij de jongens D1 door als 7e te eindigen, vlak voor Daniël Luchies (8e) en Giel van As (9e). Stijn Vroegh en Reinier Dijksma eindigden op de 13e en 16e plaats.

Bij de meisjes junioren C1 wist Evelyn knap de winst naar zich toe te trekken, mede dankzij haar eerste plaats op de 80 meter sprint in 11,11 seconden. Maar ook haar resultaten bij het discuswerpen (tweede plaats in 18,35 meter) en speerwerpen (derde plaats met 25,81 meter) waren goed te noemen. Jisze Diemer behaalde een mooie 4e plaats, mede dankzij haar snelle 600 meter in 1:51 minuten.
Ook de tweede plaats van Dorine van Leeuwen achter Isa Hartjes van Ciko is noemenswaardig. Dorine zette mooie nieuwe PR’s neer bij het discuswerpen (eerste plaats met 25,77 meter) en speerwerpen (derde plaats met 28,48 meter). Maureen van Veldhuisen en Anouk van Starrenburg eindigden respectievelijk op een 12e en 17e plaats.
Bij de Jongens Junioren C1 behaalde Ian Pennock een mooie tweede plaats mede dankzij zijn resultaat bij het hoogspringen (1,50 meter) en de 100 meter sprint (13,91 sec). Luc de Graag zette in zijn eerste wedstrijd ook mooie PR’s neer waarmee hij de 8e plaats behaalde, voor Jesse Haak die 11e is geworden.

Bij de Jongens VB atleten was Luciano wederom oppermachtig met winst op alle onderdelen. Wesley bezette een 4e plaats, voor Jesaja (5e) en Bart (7e). Op de 400 meter wist Jesaja naar een mooie 3e plaats te rennen.
Bij de meisjes VB atleten was Eliza veruit de beste op alle onderdelen. Krissy bereikte op zowel de meerkamp als de 400 meter een 6e plaats.

IMG 3342