20170304 pluim g team 1Vijf G-atleten van Climax hebben zaterdagmiddag uit handen van Burgemeester van der Knaap een Pluim gekregen. Deze onderscheiding kregen ze vanwege hun mooie prestaties tijdens de Nationale Special Olympics in juli 2016, waar Linda, Romy, Tim, Jesaja en Luciano in totaal 10 medailles in de kleuren goud, zilver en brons wonnen.

Eerst een voordracht doen, dan een lange periode van wachten op de uitslag van de jury, en al die tijd mondje dicht om maar niets te verraden. Met een goede smoes waren de vijf naar Cultura gelokt: we zouden namelijk gaan bowlen.

20170304 pluim g team 2Dus gespannen stond iedereen in de hal, te wachten op wat ging komen. En wat deden al die mensen hier dan? En waarom waren opa en oma, broertjes en andere pleegkinderen dan ook mee? Zelfs de voorzitter van Climax, Rik, was aanwezig. EĆ©nmaal binnen werd dat al snel duidelijk.

20170304 pluim g team 3Met nog 10 andere kanjers op het gebied van sport, vrijwilligerswerk en bijzondere maatschappelijke prestaties kregen de 5 G-atleten de medaille omgehangen en mocht Tim de Pluim namens het team in het blok hout slaan met een speciale hamer. Deze Pluim zal voor iedereen te zien zijn in de stadswinkel van Cultura.

Tot slot nog even met de burgemeester op de foto en een grote waardering voor alle sportieve prestaties is binnen. Op naar nog meer mooie, sportieve momenten voor deze bijzondere groep atleten.