Op zondag 11 juni mochten twee Climax mannen Masters teams en hun trouwe supporters genieten van een heerlijke dag atletiek. Het waren tropische omstandigheden in Enschede, maar de meegebrachte partytent bood de nodige schaduw. Meest in het oog springende prestaties waren de eerste en tweede plaats voor David Hemstede en Anne Wiersma op de 5000 meter. Hun tijd kwam in deze hoge temperaturen niet in de buurt van hun records, maar de voorsprong op de rest van het veld was desalniettemin indrukwekkend. Toch verbrak Alfred Gaasbeek in diezelfde race zijn eigen clubrecord voor Masters 70+ in een tijd van ruim 24 minuten.
Paul Bolks was het verspringen niet verleerd en sprong naar de derde plaats. Leon Versluijs liet een prachtige worp zien bij het kogelslingeren (zie foto's). Peter Navarro pakte na 30 jaar als invaller het hoogspringen weer een keer op. En Rinie van Ruler liep ondanks de forse tegenwind als 84-jarige een prima 200 meter sprint.
Na de Zweedse Estafette onstond er verwarring bij de jury. Beide Climax teams liepen in dezelfde serie, uiteraard in dezelfde tenues. Even leek het erop dat in de uitslag de oudere garde de snelste tijd had gelopen, maar dat werd uiteindelijk weer rechtgetrokken.

Climax team 2 (het jongste team) eindigde op de zesde plaats in de poule en 19e landelijk. Daarmee kwalificeren zij zich niet voor de finale. Climax team 1 (het oudere team) werd 13e in de poule en landelijk staan zij 45e na twee wedstrijden van in totaal 60 teams. 

Er is een foto-album online geplaatst op Flickr. Heb je nog geen toegang, klik dan hier.
Alle uitslagen staan hier.
De landelijke ranglijsten staan hier.

20230611 Jan Bert kogel

20230611 Leon kogelslinger

20230611 Jurgen hoog