avg visualHet zal u niet ontgaan zijn. Enige tijd terug is de nieuwe wet beveiliging persoonsgegevens (AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingegaan. Waarschijnlijk is er op het werk/school wel wat veranderd, en heb je op internet overal opnieuw toestemming moeten geven voor van alles en nog wat. Ook voor Climax was het tijd om even te kijken of wij wel zorgvuldig met uw gegevens omgaan.

Wij hebben onze vereniging laten checken door iemand die gespecialiseerd is in de AVG bij sportverenigingen. Gelukkig hebben ze bevonden dat Climax heel netjes aan de eisen voldoet! Zeker nu we onlangs overgestapt zijn naar een ander systeem voor de ledenadministratie, zijn je persoonsgegevens goed beveiligd.

In de AVG is er speciale aandacht voor de omgang met foto’s van leden onder de 16. Wij zijn op dit moment op zoek naar een manier om deze foto’s achter een wachtwoord te beveiligen. Zodra bekend is op welke manier we dit precies zullen doen, zullen we alle ouders van leden onder de 16 hier apart over informeren.

Bij wedstrijden is het altijd al zo dat elke deelnemer de voorwaarden accepteert waar in staat dat je akkoord gaat met het gebruik van foto of beeldmateriaal. Mocht er een foto van een wedstrijd of training zijn waar je graag van hebt dat deze verwijderd wordt, mail dan naar .

Met de laatste puntjes op de i, hebben wij ons privacy statement op de website opgefrist. Je kunt deze vinden onder het kopje ‘lidmaatschap’. Wij raden je aan deze nog eens door te lezen.

Indien er vragen zijn, stel ze gerust aan het bestuur.

 

Groet,
Marieke van Hunen