20180226 racerunning climax 220pxRacerunning betekent rennen op wielen. Het is een sport voor mensen met een lichamelijke beperking. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Het lijkt op een loopfiets. Je zit op een zadel en je zit met je bovenlichaam tegen de borststeun van de racerunner. Je hoeft niet hele sterke beenspieren te hebben, maar toch kun je er hard mee lopen of rennen.

Racerunning is nog een vrij onbekende sport. In Nederland zijn er inmiddels 15 atletiekverenigingen die een Racerun-groep hebben. Sinds mei 2017 heeft Climax ook een racerun-groep. De groep bestaat uit 6 leden, in de leeftijd van 9 jaar tot volwassen leeftijd.

De leden willen zich graag aan je voorstellen:

Aimy
Hoi ik ben Aimy. Ik ben bijna 11 jaar oud. Ik ben geboren met een waterhoofdje, met als gevolg dat ik spasticiteit aan mijn benen heb. Hierdoor is sporten voor mij niet makkelijk. Ik ben heel blij dat ik nu aan een sport kan meedoen waarbij ik ook lekker kan bewegen op mijn eigen niveau!! Het is leuk om met leeftijdgenootjes gezelig te Racerunnen.

Thomas
Ik ben Thomas, ik ben 11 jaar en ik zit in een rolstoel. Met de racerunner kan ik toch hardlopen. Het leukste van de training vind ik rondjes rennen.

Yonne
Hoi, ik ben heel blij dat we kunnen racerunnen bij Climax. We hebben een heel leuk team.

20180222 racerunning climax 220pxMarten
Hoi, ik ben Marten. Ik vind het leuk om hard te gaan bij racerunnen. Zelfs achteruit rijden vind ik leuk. Ik heb er veel zin in om nog veel rondjes op de atletiekbaan te maken.

Wilma
Hallo, ik ben Wilma en 41 jaar. Na een herseninfarct ben ik fysiek beperkt geworden. Racerunnen helpt mij te kunnen sporten en het is hartstikke leuk en gezond.

Guido
Hallo, ik ben Guido. Ik ben 9 jaar en ik heb het Loeys Dietz syndroom, dit is een bindweefselaandoening. Ik doe sinds mei aan racerunnen en vind het superleuk! Eindelijk is er een sport die ik leuk vind en kan doen.

 

Op bovenstaande foto (gemaakt door Marieke Pomp van Sportservice Ede) staan van links naar rechts:
Aimy, Marten, Guido, Thomas en Yonne.

 

 

door MariĆ«lle Kusters