stedenwedstrijd sept 2016Celine van Heerikhuize (archieffoto) heeft zaterdag bij de eerste Stedenwedstrijd van dit seizoen in Gendringen de meerkamp voor meisjes junioren D2 gewonnen. Dorine van Leeuwen werd in deze categorie tweede. Bij de jongens junioren C2 en de meisjes junioren C1 werden Joram van de Bospoort en Else Janssen eveneens tweede op de meerkamp.

Celine van Heerikhuize was met o.a. een eerste plaats op de 600 meter en een tweede plaats bij het verspringen onbereikbaar voor haar concurrentes bij de meisjes junioren D2. Dorine van Leeuwen werd eerste bij het speerwerpen en pakte in deze categorie de tweede plaats in de meerkamp. Anouk van Starrenburg werd tweede bij het speerwerpen.

Bij de meisjes juioren D1 werd Veerle van Ittersum derde bij het speerwerpen voor de meerkampers en vierde in de totaal uitslag van de meerkamp. Elise Gommers pakte bij het speerwerpen een fraaie tweede plaats. Bij de jongens D1 werd Ian Pennock eveneens vierde op de meerkamp met o.a. een derde plaats bij het hoogspringen.

Bij de junioren C2 werd Joram van de Bospoort tweede op de meerkamp met zowel een eerste plaats op de 800 meter en bij het verspringen. Bij het verspringen bleef hij met 1.75m slechts 5cm verwijderd van het clubrecord. Buiten de meerkamp werd Joram eveneens tweede op de 100 meter horden. Max Botschuijver en Lucas van Bochoven werden gezamenlijk derde bij het hoogspringen. Bij de meisjes C1 werd Else Janssen tweede op de meerkamp met o.a. een tweede plaats op de 400m en een derde plaats bij het speerwerpen. Isa Wijdenes werd derde op de 80 meter horden.

Ook bij de G-atleten kwam Climax prima voor de dag. Danique Sprokholt won zowel de 80 meter, de 400 meter als het verspringen. Het enige onderdeel dat zij niet won, het kogelstoten, werd gewonnen door haar teamgenote Linda Luitjes, die tevens tweede op de 80 meter werd. Romy Vergers werd tweede op de 400 meter en het kogelstoten en derde op de 80 meter. Jesaja Mannee werd bij de jongens tweede op de 80 meter en derde bij het verspringen.