Finale Athletic Champs 2018 - EdeDe finale van de Athletic Champs 2018 voor pupillen (regio 18 & 19) op zaterdag 8 september verliep succesvol voor de diverse teams van Climax. Met drie podiumplaatsen - zilver in de poule met A pupillen, brons en goud in de poule met B, C en Mini pupillen - was de finale Athletic Champs 2018 een schitterende wedstrijd voor de pupillen van Climax.

Poule Pupillen B, C en Mini
In deze poule gingen 11 teams van start, waarvan 5 teams met B pupillen. Team 14 van Climax (B-pupillen) pakte in deze poule de eerste plaats. Het team met Timo Cost, Suzanne Hasselaar, Sam van Hattum, Toine Hermans, Silvijn Laarhoven, Larissa Middelhoven, Bert Smit, Pepijn Vedder en Tessa Visch haalden maar liefst 100 punten meer dan het team dat zilver won.

De derde plaats in deze poule was voor Team 19 van Climax. Sophie Ansink, Hidde Brandsma, Lisa van den Heuvel, Damien Jonkers, Sayari Kinuthia, Hailey Olthof, Elynn Olthof en Sjoerd van Rheenen waren in deze poule het hoogst geƫindigde team bestaande uit C- en Mini-pupillen.

Bij het onderdeel Medicienbalstoten verbeterde Sjoerd van Rheenen het clubrecord naar 5.90 meter. Ook bij het Vortexwerpen (23,50 meter) en het verspringen (2,95 meter) verbeterde Sjoerd het clubrecord. Damian Jonkers evenaarde het clubrecord bij het hoogspringen (1 meter).

Team 22 van Climax eindigde met 5 pupillen op de 11e plaats. Tim Adams, Jesse Leentvaar, Twan Smit, Elin Steijlen en Lynn ter Velde hebben samen gevochten voor ieder punt.

Poule Pupillen A
In deze poule streden teams met A tweedejaars en A eerstejaars pupillen tegen elkaar. Team 6 van Climax eindigde in het eindklassement op de tweede plaats. Nick Adams, Giel van As, Marlinde Haagsma, Daniel Luchies, Stijn van der Spoel en Sofie Verhoeven mogen trots zijn op dit resultaat.

Stijn van der Spoel verbeterde bij het Slingeren het clubrecord met 50 centimeter en gooide maar liefst 22,50 meter.

Team 10 van Climax met Kalle Brinkhuis, Sebastiaan Haagsma, Lorena Jonkers, Jenthe Prummel, Froukje van Rheenen, Gabriel Sperber, Floris Vedder en Edwin Vermeulen eindigden als eerstejaars A pupillen fraai op zesde plaats in deze poule.

De door Climax georganiseerde finalewedstrijd Athletic Champs 2018 was gezellig, sportief en succesvol met dank aan alle vrijwilligers en atleten.

Klik hier voor alle foto's!

Alle uitslagen van de finale Athletic Champs 2018 regio 18 en 19 staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/24917/teams/#ranglijst135809

Finale Athletic Champs 2018 Ede

Finale Athletic Champs 2018 Ede

Finale Athletic Champs 2018 Ede

Finale Athletic Champs 2018 Ede

Finale Athletic Champs 2018 Ede

Finale Athletic Champs 2018 Ede - Prijzen

Finale Athletic Champs 2018 Ede - Podium