Op zaterdag 20 mei werden in Deventer en Nijmegen de Stedenwedstrijden voor de CD junioren en VB junioren (G-atleten) georganiseerd. Hoge klasseringen waren er voor G-atleten Jesaja Mannee, Germaine Boer en Romy Vergers. Bij de CD junioren werd de meest bijzondere prestaties neergezet door Jisze Diemer, Evelyn Navarro, Max Botschuijver, Isa Wijdenes, Dorine van Leeuwen en Céline van Heerikhuize.

In Deventer werd er een meerkamp afgewerkt door de CD junioren, waarbij Jisze Diemer als eerste eindigde bij de meisjes Junioren D1, direct gevolgd door Evelyn Navarro. Jisze wist zowel het hoogspringen als de 1000 meter op haar naam te zetten. Bij het kogelstoten eindigde ze als derde. Evelyn zette een tweede tijd op de 60 meter horden neer en een derde tijd op de 1000 meter.
Ook voor C2 junior Max Botschuijver was er een Top3-klassering op de meerkamp: hij werd derde. Max wierp zijn speer naar een afstand van over de 40 meter waarmee hij de eerste plaats behaalde op dat onderdeel. Bij het verspringen en het discuswerpen bereikte Max de derde plaats.

Bij het hordenlopen viel op dat zowel de meisjes C als jongens C en D junioren hun tijd op dit onderdeel flink hebben verbeterd ten opzichte van de vorige stedenwedstrijd, soms zelfs met bijna 2 seconden op de 80 meter horden. De trainingen hebben duidelijk een positief effect, ga zo door!

Bij de overige categorieën waren er geen podiumplaatsen op de meerkamp, wel vielen een paar individuele onderdelen op. Bij de meisjes junioren C1 stootte Isa Wijdenes de kogel met 7.99 meter naar de eerste plaats. Bij de meisjes junioren D2 behaalde Dorine van Leeuwen met 1.45 meter een mooie tweede plaats bij het hoogspringen. Bij het kogelstoten werd ze met maar liefst 9.59 meter derde, waarmee ze op een 6e plaats eindigde in het meerkampklassement. Net achter Céline van Heerikhuize die op de 1000 meter met 3:22 minuten een mooie tweede tijd neerzette.

De VB junioren (G-atleten) streden tegelijkertijd op vier onderdelen bij de Stedenwedstrijd in Nijmegen. Jesaja Mannee wist daar op alle onderdelen uitstekend te presteren: op de 80 meter, 400 meter, kogelstoten en verspringen behaalde hij de eerste plaats van de jongens VB junioren. De meisjes VB junioren van Climax wisselden de eerste plaats af; op de 80 meter en het verspringen ging Germaine Boer er met de winst vandoor, Romy Vergers stootte de kogel het verst en wist de 400 meter net van Germaine te winnen.

Alle uitslagen zijn terug te vinden voor Deventer op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/10152/ en voor Nijmegen op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/12780/

20170520 Evelyn horden

20170520 Ian horden

20170520 JunC horden