Op zaterdag 23 juni nam een team van 28 Climax junioren in Zevenaar deel aan de derde Stedenwedstrijd van het seizoen. De G-atleten van Climax waren weer oppermachtig, met Luciano en Danique als winnaars van zowel de meerkamp als de 400 meter. Bij de D junioren won Jisze Diemer de 1000 meter en de meerkamp. Evelyn Navarro won het kogelstoten. Dorine van Leeuwen werd derde op de meerkamp bij de C junioren.

G-atleten Luciano, Jesaja en Wesley bezetten de eerste drie plaatsen bij de jongens meerkamp. Bij het verspringen behaalde Luciano een afstand van 4.64 meter. Bij de meisjes werden Danique, Linda en Eldriana eerste, tweede en derde op de meerkamp. Romy en Krissy werden vijfde en zesde. 

Jisze Diemer won de meerkamp bij de D meisjes mede dankzij haar snelle tijd van 3:15 minuten op de 1000 meter, met een straatlengte voorsprong op de rest van het veld. Zij maakte grote progressie bij het hordenlopen. Voor het eerst met een 3-pas tussen de horden liep zij een tijd van 11.46 seconden. Ook bij het verspringen werd ze tweede. Evelyn Navarro liet een bijna perfecte stoot bij het kogelstoten zien. Met een afstand van 10.79 meter won ze dat onderdeel en verbeterde haar PR met bijna twee meter. 

Bij de meisjes C werd Dorine van Leeuwen derde op de meerkamp in een groep van ruim 40 atleten. Zij wierp met 23.10 meter de tweede afstand bij het discuswerpen en stootte de kogel met 9.41 meter naar de derde plaats. Iris Koevoets liep de vierde tijd op de 1000 meter (3:37 minuten). 

Bij de jongens C behaalde Climax mooie resultaten. Roan van Asselt is pas kort lid van Climax en verraste met een vierde plaats op de meerkamp. Bij het speerwerpen werd hij tweede. Zijn sprong over 1.50 meter hoog was goed voor een derde plaats, gedeeld met Bram Joosten. Bram werd zesde, mede dankzij een tweede plaats bij het speerwerpen (27.83 meter). Het estafetteteam liep snel, maar werd helaas gediskwalificeerd. 

Ruben Schussler liep bij de jongens D met 3:27 minuten de vierde tijd op de 1000 meter. Ian Pennock was met een vijfde plaats op de meerkamp de best presterende Climax atleet. Hij werd derde op de 80 meter horden. Bij het hoogspringen werd Ian samen met Niels van Rheenen tweede met een hoogte van 1.40 meter.

De uitslagen staan hier.

20180623 Niels hoog

20180623 start 80m Gs