Afgelopen vrijdag vond de eerste Trackmeeting in Wageningen plaats. Een wedstrijd die vooral belangrijk is voor de looponderdelen, en het lopen van individuele tijden. En dat deden de Climax-atleten dan ook, er sneuvelden maar liefst drie clubrecords.

De wedstrijd begon met de 100m waar zes Climax-atleten aan de start stonden. Max Botschuiver liep met een tijd van 12,04 ruim boven zijn PR, maar het bezorgde hem wel een eerste plek bij de jongens junioren B. Bij de meisjes in deze categorie werd er een clubrecord gelopen, Evelyn Navarro, een D-junior, verbrak het clubrecord op de 100m in haar categorie, met een tijd van 13,99 seconden. Rozemarijn 20180518 Track Meeting Wageningen 200m Peter en Evelyn Navarro 220pxSnijders veroverde een tweede plek op dit onderdeel. De enige master, Peter Navarro liep een keurige tijd van 13,33 seconden, en Geoffrey van Dipten eindigde bij de senioren mannen op een tweede plek: ‘Het ging wel goed, vooral mijn start was goed. Maar mijn topsnelheid viel tegen, dat heeft denk ik te maken met de wind’, zei hij na afloop.

‘Ik heb al een tijdje niet meer vergesprongen, maar ik ben erg tevreden want mijn PR outdoor is namelijk 4,40 meter. Ik zie dit als een goede voorbereiding op de competitie van zondag’, zegt Jasmijn Timmer, ze zorgde als enige voor een overwinning op een technisch onderdeel. Bij het verspringen werd de B-junior eerste, met een afstand van 4,35 meter, net drie centimeter verder dan de nummer twee.

Op de 200m werd eveneens een clubrecord verbroken. Zowel Jisze Diemer als Evelyn Navarro liepen sneller dan de oude toptijd bij de D-junioren. Maar met een voorsprong van 0,09 seconden komt het record op de naam van Jisze (D-junior) te staan. Peter Navarro liep een goede 27,83 seconden. Ook oud-voorzitter Rik Hanswijk verscheen aan de start van de 200m en liep een tijd van 24,18 seconden. Hij reageerde na afloop: ‘Het was zwaar, in baan 4 en 5 liep niemand, ik vind het altijd fijn om naar mensen toe te lopen, dat was nu dus lastig. Toch ging de bocht wel goed, het laatste rechte stuk had zeker beter gekund.’ Max Botschuiver verbeterde op het onderdeel zijn PR en pakte daarmee de winst bij de jongens junioren B: ‘De start ging super slecht, ik was niet goed weg. Ik had de mensen voor me eerder willen inhalen, dat deed ik pas later. Ik heb wel ontspannen gelopen.’

20180518 Track Meeting Wageningen 400m CHeuseveldt en RSnijdersOp de 1500 meter liep Céline van Heerikhuize een tijd van 5:01,05, dit is ruim 7 seconden sneller van het oude clubrecord van Christel Heuseveldt. Ook Joost de Kleuver verscheen aan de start, en werd 15e bij de senioren.

Als laatste stond de 400 meter op het programma. Christel Heuseveldt en Rozemarijn Snijders kenden op dit onderdeel een goede start van het seizoen, en hopen dan ook mee te doen aan het NK. Christel pakte in Wageningen de overwinning bij de meisjes A met een PR van 58,89 seconden. Net voor B-junior Rozemarijn, zij liep een tijd van 59,51 seconden.

met dank aan Iris Timmer (tekst) en Lucas van Bochoven (foto's)