20190412 trainersbegeleiders AV Climax 220pxVorig jaar zijn we samen met de trainers van Climax gestart om van Climax dé ideale atletiekclub te maken. De belangrijkste twee pijlers om dit als Climax te behalen is via plezier van de atleet en goede begeleiding van de trainer.

Uit de leerklimaatmonitor is gebleken dat we als Climax een gezellige club zijn. Atleten zich tijdens, maar zeker ook buiten de trainingen om aangetrokken voelen tot de club. De diverse activiteiten van de Activiteitencommissie en de toegankelijkheid van de club zorgen hiervoor.

Jarno & Maurits geslaagd als trainersbegeleiders
De goede begeleiding van de trainer gaan we versterken nu we twee bekende Climax trainers hebben omgeschoold tot trainersbegeleider. In het traject zijn er gesprekken geweest met NOC*NSF, het Climax bestuur, Jarno Beuving en Maurits Brethouwer. Vervolgens is er een trainersbijeenkomst geweest in november en daarop volgend hebben Jarno en Maurits meerdere malen trainers geobserveerd om ze daarna te kunnen ondersteunen in het vak van het trainerschap.

Jarno en Maurits hebben dit traject goed doorlopen en gaan vanaf nu bij de alle trainers langs om ze te observeren met als doel dat al onze trainers betere training en begeleiding kunnen geven aan onze atleten. Het zal gaat wat tijd kosten om iedere trainer hierbij te ondersteunen, maar dit allemaal met als doel Climax als de ideale sportclub.

Opleidingstraject voor trainers
Daarnaast willen we jonge enthousiaste atleten stimuleren om trainer te worden en vanaf het begin te begeleiden. Vanuit het bestuur willen we dat al onze trainers gediplomeerd zijn. “Niet alleen voor een papiertje, maar om het trainersvak goed te kennen en zodat wij richting jullie, onze leden, kunnen aangeven dat Climax de kwaliteit van training kan bieden”, aldus Ferry van Dipten, bestuurslid Baanatletiek.

Durf jij nu de stap te zetten om trainer te worden? Past de kernwaarden van Climax ook bij jou als persoon? Stuur dan een mail naar en wie weet kom jij het trainerskorps versterken.