Prachtig weer, veel deelnemers, uitstekende prestaties en veel club- en baanrecords: een fantastische opening van het outdoorseizoen bij Climax. Zelfs met internationale deelname!

De Trainingspakkenwedstrijd 2019 begon 's morgens op de atletiekbaan van Climax met de 5.000 meter. De wedstrijd werd gewonnen door Climax-atleet Anne Wiersma. Hij finishte in een tijd van 17:17.37 min. Alfred Gaasbeek en Laurens en Nelly Beerepoot liepen een clubrecord bij de Mannen Masters 65+, de Mannen Masters 60+ en de Vrouwen Masters 60+.

Athletic Champs Meerkamp voor Pupillen
De wedstrijddag werd vervolgd met een Athletic Champs Meerkamp voor de Pupillen.

20190330 Climax trainingspakkenwedstrijd pupillen1 220pxBij Jongens Pupillen Mini was de eerste plaats voor Twan Smit en de tweede plaats voor Lukas Koelewijn. Emma Ansink eindigde tweede bij de Meisjes Pupillen mini en Amber Sterk volgde op de derde plek. In de categorie Jongens Pupillen C was plaats één voor Jesse Leentvaar, eindigde Aron van Breugel op de tweede plaats en Florian Runhaar op de derde plaats. Bij de Meisjes Pupillen C eindigde Elynn Olthof op de eerste plaats, Ilaya Bergenhenegouwen op de tweede en Marit van de Bospoort op de derde plaats.

20190330 Climax trainingspakkenwedstrijd pupillen2 220pxBij de Jongens Pupillen B eindigde Sjoerd van Rheenen op de eerste plaats en was de derde plaats voor Damian Jonkers. Sjoerd verbrak tevens het clubrecord Medicienbal gooien (6.30m). Sophie Ansink eindigde op de eerste plek bij de Meisjes Pupillen B, Lynn ter Velde eindigde als derde.

In de categorie Jongens Pupillen A1 werd Bernt Smit eerste en Pepijn Vedder derde. Larissa Middelhoven eindigde op de eerste plaats bij de Meisjes Pupillen A1. Tessa Visch eindigde als tweede. Kalle Brinkhuis werd eerste bij de Jongens Pupillen A2. De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor Floris Vedder en Tom de Vogel. Bij de Meisjes Pupillen A2 was de eerste plaats voor Froukje van Rhenen, plaats twee voor Lorena Jonkers en plaats drie voor Jenthe Prummel.

Voor de volledige uitslag van wedstrijd voor pupillen zie:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25898/

Daarna stond er een meerkamp voor junioren C en D, en voor junioren met een verstandelijke beperking (G-atleten) op het programma en losse onderdelen voor de oudere deelnemers.

Climax-atleten Niels van Rheenen en Eline Gerritsen wonnen bij de junioren D. Clubgenoten Ruben Schussler en Bram Verhoeven werden tweede en derde. Lisa Navarro werd derde. Bij de junioren C gaat de winst in de meerkamp naar Krijn van Hofweegen van Pallas'67 en Isa Hartjes van Ciko'66. Ian Pennock van Climax werd derde bij de jongens en bij de meisjes werden Dorine van Leeuwen en Evelyn Navarra tweede en derde.

Bij de wedstrijd voor junioren met een verstandelijke beperking (G-atleten) ging de overwinning in de meerkamp naar Wesley Stegeman. Eliza Martens won alle onderdelen bij de meisjes, behalve bij het kogelstoten, want daar ging de winst naar Romy Vergers.

Veel records bij het kogelslingeren; zelfs met een internationaal tintje!
Op de werpnummers werd meer dan uitstekend gepresteerd. Bij het kogelslingeren, een onderdeel dat niet erg vaak op het programma staat, leverde B-junior Floris Smink de meest opvallende prestatie. De atleet van AC TION slingerde de zware kogel naar een afstand van 53.17 meter, ruim twee keer zover als het bestaande baanrecord voor B-junioren op De Hoekelumse Eng. Ook bij de meisjes junioren B werd het baanrecord verbeterd. Nina Hol van PEC 1910 uit Zwolle kwam tot een afstand van 34.98m.

Het enige clubrecord kwam op naam van Rik Hanswijk. Hij bracht het clubrecord voor Mannen Masters 35+ op 23.04 meter. In deze categorie verbeterde Dennis de Jong van PEC 1910 met 44.64 meter het baanrecord. Bij de Mannen Master 55+ wierp Rik Hoevers van Pallas'67 uit Wageningen een baanrecord en Cor Nijhoff, de oudste deelnemer, gooide met een afstand van 31.65 meter een baanrecord bij de Mannen Masters 70+. De atleet van Atverni wierp bij het speerwerpen met 29.05m eveneens een baanrecord.

Bij de Vrouwen Masters 50+ wierp de Belgische Diana Boelen met 30.58 meter een baanrecord. Haar landgenoot Jozef Van de Reijd vestigde met een afstand van 20.06 meter een baanrecord voor Mannen Masters 60+.

20190330 Climax trainingspakkenwedstrijd junsen2 72dpiBij de junioren B presteerde Joram van de Bospoort uitstekend. Bij het hoogspringen sprong hij over 1.85m en op het incourante onderdeel 300 meter verbeterde de Climax-atleet met 37.30 sec. zijn eigen clubrecord met ruim een seconde. Bij het hoogspringen haalde Geoffrey van Dipten 1.90 meter en verbeterde Ciko'66-atleet Roland Hartjes met 1.60m het baanrecord voor Mannen Masters 45+. Op de 300m liep eerste jaars Master Rik Hanswijk met 43.55 sec. ook een clubrecord bij de Mannen Master 35+.

Evenals vorig jaar kwamen ook de Racerunners in actie. Guido Kusters won zowel de 60 als de 400 meter.

Voor de overige uitslagen zie:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25422/