Trainingspakkenwedstrijd 2018 ClimaxZaterdag 24 maart organiseerde Climax de trainingspakkenwedstrijd voor bijna 150 atleten van 8 verenigingen, waaronder behalve Climax ook AV Pallas ‘67, Arena en VAV. De pupillen deden een meerkamp volgens het Athletics Champs format, de CD junioren werkten ook een meerkamp af en alle andere atleten konden per onderdeel inschrijven. Bijzonder dit keer was de 60 meter racerunners van junioren.

Trainingspakkenwedstrijd Racerunners

Climax heeft altijd al aandacht gehad voor junioren die ondanks hun lichamelijke of verstandelijke beperking toch graag aan sport willen doen. Naast de VB atleten, die al jaren zeer succesvol zijn, is er dit jaar ook gestart met een groep racerunners. Climax is één van de vijftien verenigingen in Nederland die deze sport aanbiedt. Zij trainen op donderdagen bij Climax onder begeleiding van Mariëlle Kusters. Vandaag werd voor het eerst gestreden door drie Climax racerunners atleten op de 60 meter. Het plezier van de junioren spatte er vanaf.

Zie hier een filmpje van de wedstrijd: Trainingspakkenwedstrijd Racerunners 2018 bij Climax

Racerunners Trainingspakkenwedstrijd 2018 Climax

 

Trainingspakkenwedstrijd Junioren

Op de meerkamp wisten Dorine van Leeuwen bij de meisjes junioren C en Jisze Diemer bij de meisjes junioren D overtuigend met winst af te sluiten. Dorine liet haar vorm vooral zien op het hoogspringen door over 1.50 meter te springen (en nèt niet de 1.55 meter te halen). Daarnaast sprong ze bij het verspringen naar een mooie 4.29 meter. Jisze Diemer sprong eveneens erg hoog (1.45 meter) en verzekerde haar winst met een mooie tijd op de 1000 meter van 3:35.45 minuten.

De jongens junioren C en D van Climax moesten dit keer genoegen nemen met een tweede plaats voor Ian Pennock bij de junioren D, die over een hoogte van 1.35 meter hoog sprong en de speer naar een afstand van 21.10 meter wierp.

Een bijzondere vermelding is er voor Joram van de Bospoort. Hij verbeterde als eerstejaars B junior met 38.43 sec het clubrecord op de 300 meter sprint met ruim 1 seconde.

Trainingspakkenwedstrijd Pupillen

Bij de Mini Pupillen Meisjes werd Elynn Olthof eerste. Bij de Mini Pupillen Jongens bestond de top 2 uit Climax pupillen Hidde Brandsma (1) en Aron van Breugel (2). Op de meerkamp voor de Meisjes Pupillen C waren de plaatsen één, twee en drie voor Climax: Sophie Ansink (1), Hailey Olthof (2) en Lynn ter Velde (3). Bij de Jongens Pupillen C behaalde Sjoerd van Rheenen de eerste plaats voor Damian Jonkers (2) en Jesse Laport (3). Een uitmuntende prestatie was er hier voor Sjoerd van Rheenen. Als C pupil verbeterde hij het Athletics Champs clubrecord op de 40 meter horden met een tijd 8.10 sec!

Larissa Middelhoven eindigde op de eerste plaats bij de Meisjes Pupillen B en Tessa Visch werd hier tweede. Een speciale vermelding is er voor Larissa Middelhoven: ze verbeterde het record op vortexwerpen naar een afstand van 21 meter: maar liefst 2 meter verder dan het oude record uit 2014!

Bij de Jongens Pupillen B was de eerste plaats voor Bernt Smit, de tweede plaats voor Pepijn Vedder en de derde plaats voor Silvijn Laarhoven.

De eerste positie bij de Meisjes Pupillen A was voor Eline Gerritsen en de derde plaats voor Vera van de Weerd. A-pupil Eline Gerritsen verbeterde de 6 minuten duurloop naar een afstand van 1550 meter, waarmee ze heel knap het record afpakte van Lisa Navarro en Celine van Heerikhuize. In de categorie Jongens Pupillen A werd Climax pupil Nick Adams tweede en Stijn van der Spoel derde.

Met een aantal clubrecords en diverse persoonlijke records was deze openingswedstrijd van het outdoor seizoen zeer geslaagd.

Uitslagen

Foto’s:
Pupillen | Junioren CD & G | Junioren AB en Senioren | Racerunners

Trainingspakkenwedstrijd 2018 Climax

Picnic op bezoek bij de Trainingspakkenwedstrijd 2018 Climax

Trainingspakkenwedstrijd 2018 Climax

Trainingspakkenwedstrijd 2018 Climax

Trainingspakkenwedstrijd 2018 Climax