Eva Hovenkamp is tijdens Asics NK Atletiek in Utrecht derde geworden op de 400 meter vlak. B-juniore Celine van Heerikhuize kon haar prestatie van zaterdag niet evenaren en werd, toch heel fraai, achtste op de 800 meter.

Climax wordt bij het NK in Utrecht vertegenwoordigd door drie snelle dames. Op de 400m vlak komen Eva Hovenkamp en Christel Heuseveldt aan de start en op de 800m Celine van Heerikhuize.

Op de 400m won Eva haar serie in een tijd van 54.66 sec. en kwalificeerde zich rechtstreeks voor de finale op zondag. Met deze tijd liep de door blessures geplaagde Climax-atlete haar snelste tijd in de afgelopen twee jaar. In de finale bevestigde Eva haar goede vorm, waarin ze met een tijd van 54,79 sec. fraai derde werd. Als ze deze tendens kan voortzetten, dan komen ook de Olympische Spelen van Tokyo misschien weer in beeld. Christel Heuseveldt werd in de serie met 1:01,08 min. uitgeschakeld.

B-juniore Celine van Heerikhuize heeft zich dit jaar al enkele keren vooraan in wedstrijden voor de senioren laten zien. En ook bij het NK voor senioren liet de Climax-atlete zien dat men in de toekomst met haar moet gaan houden. In de tweede serie kwalificeerde ze zich met een tweede plaatst eenvoudig voor de finale. Evenals bij het NK voor junioren B had de jonge Climax-atlete het echter moeilijk op de tweede dag van het kampioenschap. Vermoeidheid speelde haar kennelijk parten, waardoor ze haar tijd van de eerste dag niet kon evenaren. Met een tijd van 2:16,44 min. werd ze in de finale achtste. Voor een B-juniore nog steeds een fraaie prestatie.

De wedstrijden zijn live te volgen op YouTube Atletiekunie.

Klik hier om de screendumps van de eerste dag te bekijken.