Zaterdag 24 en zondag 25 augustus maakten Joram van de Bospoort, Max Botschuijver en Christel Heuseveld in Amersfoort hun meerkampdebuut samen met onze beste meerkamper Geoffrey van Dipten. Christel verbeterde het clubrecord op de zevenkamp voor A-junioren en Joram zette een nieuw clubrecord op de tienkamp voor B-junioren neer.

Christel pakt 11 jaar oud clubrecord
Christel begon sterk aan haar meerkamp bij de meisjes A, maar kende helaas een tweede mindere dag. Ze won op dag één de 200m in 25.96 seconden en bleef haar concurrenten daarmee ruim 0.5 seconde voor.
Op de 800m wilde ze nog voor het podium gaan, maar dat werd een brug te ver. Uiteindelijk scoorde ze 4.016 punten en verbeterde daarmee het 11 jaar oude clubrecord van Patricia Harteveld.

Joram pakt clubrecord tienkamp Jongens B
Joram en Max reisden vol goede moed af naar de Keistad meerkamp. Helaas, raakte Max in de warming up al geblesseerd, maar heeft hij per onderdeel gekeken wat hij nog kon. Hij heeft laten zien een goede basis te hebben op de meerkamponderdelen. Joram had een uitstekende eerste dag met de winst op de 100m, hoog en 400m en ging daarmee ook aan de leiding na dag één. Op dag tweede startte Joram met een solide hordenrace (16.29 seconden). Het discuswerpen is simpelweg niet zijn onderdeel en op onderdeel acht, het polsstokhoogspringen, was hij goed bezig tot dat hij zijn enkel licht verzwikte en er besloten werd om te stoppen.
Hij maakte wel zijn meerkamp af door uit stand te werpen op het speerwerpen en de 1500m te starten, waarmee hij het eerste clubrecord op de tienkamp voor jongens B haalde. Met een puntentotaal van 4557 een hele nette prestatie aangezien hij geen punten kon halen op de 1500 meter. Beide jongens gaven aan dat ze het graag volgend jaar met succes nog een keer willen doen, maar dan als A junioren.

Verbouwing hakt erin voor Geoffrey
Geoffrey stopte zijn meerkamp na het discuswerpen. Het vele klussen in zijn huis maakte het vanaf het begin af aan al lastig. De 1.92m was het hoogtepunt van zijn meerkamp.

Tekst en foto: Ferry van Dipten

De uitslagen staan hier

20190825 Polsstok Joram

20190825 Keistadmeerkamp 2019