Nat DSpelen indoor 2017 2e 1000m 220pxHet weekend van 21 en 22 januari stonden in het teken van de Nationale CD spelen in het Omnisport in Apeldoorn. Acht atleten van Climax verschenen aan de start. Celine van Heerikhuize won knap zilver op de 1000 meter met een nieuw clubrecord. Joram van de Bospoort ging met het brons naar huis bij het hoogspringen met sprong van 1,75 meter.

Op zaterdag waren de D-junioren aan de beurt. Zes Climax meiden verschenen aan de start. Bij de eerstejaars D junioren wisten Floor Ignatius, Jisze Diemer en Evelyn Navarro alle drie de halve finales van de 60 meter horden te bereiken. Evelyn haalde vervolgens ook de finale, maar kon daar helaas geen podiumplek bemachtigen door een harde val. Bij het kogelstoten behaalde Floor de 16e plaats. Bij het hoogspringen werd Jisze negende. Bij de 4 x 50 meter estafette wisten de Troela’s (Jisze, Floor, Veerle en Evelyn) wel hun serie oppermachtig te winnen. Uiteindelijk werden ze op 5 honderdsten achterstand tweede van de eerstejaars meisjes teams. Bij de tweedejaars D junioren leverde Dorine van Leeuwen een mooie prestatie door als vijfde te eindigen op het hoogspringen.

Nat DSpelen indoor 2017 1000m 300pxOp de 600 meter liep Celine van Heerikhuize bij de meisjes D tweede jaars na een slechte start alsnog naar een knappe vierde plek. Op de 1000 meter liet ze zich dat niet nog een keer gebeuren en liep ze direct bij de start in de kopgroep. Zo wist ze met een mooie eindsprint een zilveren plek te behalen in een nieuw clubrecord van 3:15 min.

Op zondag was het de beurt aan C-junioren Joram van de Bospoort en Max Botschuijver. Beide jongens deden waarvoor ze kwamen en wisten allebei de verspringfinale te halen. Joram eindigde daar op een 4e, en Max op een 8e plaats. Joram had bovendien ook nog hoogspringen op het programma staan. Hier wist hij met een evenaring van zijn PR met 1,75 meter een mooie bronzen plak te bemachtigen.