20200521 renovatie baan 02 600pxBegin mei werd gestart met het vernieuwen van de toplaag van onze atletiekbaan. Na vijf jaar was de toplaag aan vervanging toe. Er is een toplaag aangebracht die twee keer zo lang meegaat: tien jaar in plaats van vijf jaar. De vervanging werd uitgevoerd door het bedrijf GCC Sport Surfaces, dat ook nieuwe toplagen heeft verzorgd op Papendal en bij o.a. AV'34, Atletico en AV Wychen.

GCC Sport Surfaces verwijderde eerst voorzichtig de oude toplaag tot op het onderliggende asfalt, waarna laag voor laag de nieuwe afdekking van de baan werd aanbebracht. De eerste laag was zwart SBR-rubbergranulaat. Daarna kwam de tweede laag: een rode polyurethaanhars om de poriën te sluiten. Vervolgens werd rood EPDM-rubbergranulaat in een vloeibare kunststof laag gestrooid. Deze laag vormt het antislip en elastische loopvlak. En als laatste wordt de belijning weer aangebracht.

20200521 renovatie baan 04 900pxDe werkzaamhedenheden zouden 2 weken in beslag nemen. Het werd ietsjes langer, maar op 29 mei staat de eindinspectie met de Gemeente Ede gepland en kunnen we de vernieuwde baan waarschijnlijk op 30 mei in gebruik nemen. Dit is de inschatting van het bestuur. Atleten en ouders/verzorgers zullen via de trainers op de hoogte worden gehouden. Het bestuur en de trainers hebben al een coronaproof trainingsplan samengesteld, zodat alle atleten veilig op de baan kunnen trainen.

De renovatie duurde aanzienlijk korter dan in 2015, want toen duurde het 9 maanden voordat wethouder Johan Weijland de officiële opening kon verrichten.

Peter Navarro heeft voor ons de voortgang met de camera vastgelegd. Zijn foto's en filmpjes staan in een album op de Flickr account van Climax. Klik hier om de foto's te bekijken.