Roparun Team Climax Ede (211) editie 2019
Estafetteloop Parijs - Rotterdam

Na afloop van Roparun 2019 ga je langzaam beseffen wat het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Het was mijn derde Roparun. Ik ben voor de derde keer als loper meegegaan. Dit jaar was ik naast loper ook teamcaptain. Het is een teamprestatie. Ben je een loper, fietser, chauffeur, navigator, cateraar, masseur of manusje van alles, we kunnen niet zonder elkaar. Ik wil dan ook alle 20 Roparunners van Team Climax Ede (211) die met editie 2019 hebben meegedaan bedanken.

Agnes, Chantal, Conny, Lotte, Mayra, Sandra, Yvonne, Bert, Cees, Eric, Henk, Kees, Kees, Jaap, Jacob, Jan, Jos, Marc, Patrick, Robin.

Dank voor alle donaties en sponsorgelden. Afgelopen jaar waren we onder andere zichtbaar bij de Groot Ginkelse Loop, Trainingspakkenwedstrijd, Horaloop, Oliebollen bakken, BVC cross, Diner thuis, Loverun, Restaurant actie, Koningsmarkt, bevrijdingsvuur, Ladies night en Vriendje voor een tientje.

RR19 4

Vrijdag 7 juni zijn we met een vrachtwagen en trailer (18 meter), 2 busjes en een luxe wagen naar een camping in Sorel (Frankrijk) gereden. Veel wind net als in Nederland maar prima locatie. Dit is ons eerste basis kamp.
Zaterdag 8 juni vroeg uit de veren en op naar Parijs. Op het startterrein staan vele teams te wachten om te mogen beginnen aan de 532 km naar Rotterdam. Binnen 50 uur rennen we dag en nacht door naar De Binnenrotte in Rotterdam. Om 13:06 uur mocht team 1 starten. Ik zat in team 2 en mocht eerst nog wat eten. Na 27 km hadden wij onze eerste wissel. Team 2 mocht 58 km voor zijn rekening nemen. Zo kwam de volgende wissel in de buurt van de camping. Daarna startte team 1 weer enz. Ons volgende basiskamp werd opgebouwd op zondag 9 juni (heel vroeg) bij een sporthal in Solesmes (Frankrijk). Ons derde basiskamp werd zondagmiddag bij een voetbalclub in Opwijk (België) opgebouwd. Het laatste basiskamp was in Bergen op Zoom (Nederland). Het is dan inmiddels maandag 10 juni. Vanaf daar is de laatste etappe naar de finish in Rotterdam.

RR19 2

Onderweg zijn er altijd mooie uitzichten. Zelfs in de nacht kan je genieten van de andere teams die op het parcours rennen. In verschillende dorpen wordt je als team hartelijk ontvangen. Feestvierende en klappende mensen langs het parcours. In sommige plaatsen pakken ze groots uit. Team 1 heeft in Dendermonde en Zele veel plezier beleeft. Ze zijn op televisie geweest. Team 2 werd weer hartelijk onthaald in Ossendrecht en Numansdorp. Ook zijn er bijzondere momenten wanner je bijvoorbeeld met z'n allen wandelend langs Daniël den Hoed familiehuis gaat. Tenslotte doen we het daar voor:

"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

RR19 1

De Roparun editie 2019 is nu afgelopen. 27 juni 2019 wordt de balans opgemaakt en wordt het totaal opgebrachte geld bekend door de Stichting Roparun. Mijn bijdrage voor Roparun Team Climax Ede stopt. Ik ga mij meer bezighouden met activiteiten binnen onze atletiekvereniging Climax. Wie Roparun Team Climax Ede 211 gaat voortzetten is nog niet bekend. Ik weet dat binnen het huidige team een aantal Roparunners volgend jaar weer mee willen doen.

Groet,

Marc Reesink
Roparunner 2017/2018/2019

RR19 3