De finale wedstrijd van de Stedenwedstrijden voor de CD junioren werd dit jaar door Climax en Pallas samen georganiseerd op onze eigen atletiekbaan in Ede. Met 265 deelnemers van 14 Gelderse verenigingen werd het een gezellige dag met een hele mooie tweede plaats voor de 29 Climax-atleten.

Eerste plaats voor jongens junioren D1

De enige categorie van Climax die op de eerste plaats eindigde, waren de jongens junioren D1 met Sjoerd van Rheenen, Tobias Ruitenberg, Damian Jonkers en Joost Bosgoed. Sjoerd eindigde individueel ook als tweede op de meerkamp. Bij de jongens junioren D2 wist Gilian Roelofs individueel als derde te eindigen op de meerkamp, mede dankzij zijn eindsprint op de 600 meter, waardoor hij deze afstand winnend afsloot. Samen met Nathan Weij, Bernt Smit, Toine Hermans en Finn van der Meer eindigden de jongens als team op een mooie derde plaats in hun categorie.

Tweede plaats voor meisjes junioren C2

De meisjes junioren C2 werden binnen hun categorie tweede. Eline Gerritsen zette hierbij de beste individuele prestatie neer door als tweede op de meerkamp te eindigen. Eline werd tweede op zowel de 80 meter als de 600 meter en bij het hoogspringen. Samen met Lisa Navarro, Geanne Visser en Lorena Jonkers (C1) werden ze bovendien tweede bij de 4 x 80 meter estafette. Dit was een goede oefening voor de Nationaal Estafette Kampioenschappen eind deze maand, die de trainers (en atleten) meteen een paar duidelijke aandachtspunten opleverde om te verbeteren. Lisa Navarro en Sjors Koekkoek zette daarnaast een mooi nieuw PR neer bij het hoogspringen.
De meisjes C1 eindigde op een zesde plaats, mede door het missen van een estafetteteam. Lorena Jonkers, Jenthe Prummel en Froukje van Rheenen zetten wel alledrie een PR bij het speerwerpen neer.

Meisjes junioren D

De meisjes junioren D1 en D2 eindigden als team op respectievelijk een zevende en zesde plaats, wat extra knap was omdat ze zich niet op alle onderdelen hebben kunnen laten zien. Larissa Middelhoven was de enige junior D2 van Climax, terwijl de twee beste clubprestaties op ieder onderdeel meetellen voor het klassement. Larissa eindigde individueel op de meerkamp op de tweede plaats. Ze won het speerwerpen en zette mooie nieuwe PRs neer op de 60 meter sprint en het hoogspringen. Ook de meisjes D1 deden goede zaken voor hun eigen PRs. Nora Sterk haalde 20 seconden af van haar PR op de 600 meter en Hailey eindigde op een tweede plaats bij het speerwerpen waar ze haar PR met bijna een meter verbeterde. Ook Sophie Ansink verbeterde haar PR bij het speerwerpen met ruim 2 meter.

Jongens junioren C

De jongens C1 eindigden met hun team als zesde. De jongens C2 miste net het podium en eindigden als vierde. De C1 waren met Tom de Vogel, Hessel Peters en Kalle Brinkhuis ook een klein team. De C2 waren met Daniƫl Luchies en Reinier Dijksma maar met twee atleten. Beide jongens wist de PRs op zowel de 100 meter sprint als de 800 meter te verbeteren.

G-atleten

De G atleten Bart Helsper en Debbie Kuayin werden beide tweede op de meerkamp.

Foto's en uitslagen

Alles bij elkaar leverde dit een mooie tweede plaats op voor Climax. Er is een uitgebreid foto-album geplaatst op onze Flickr site. Heb je nog geen toegang, kijk dan hier. Alle uitslagen staan ophttps://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37972/319/

20220910 hoog

20220910 estafette

20220910 ver

20220910 MJC2

20220910 podium